Ръстът на цените на втечнения природен газ (LNG) заплашва пазара

...
Ръстът на цените на втечнения природен газ (LNG) заплашва пазара
Коментари Харесай

Ръсътът на цените на LNG заплашва пазара на този вид гориво


Ръстът на цените на втечнения природен газ (LNG) заплашва пазара на този тип гориво в дълготраен проект, счита специалистът от Interfax Global Gas Analytics Андрю Уокър. Така да вземем за пример по данни на министерство на стопанската система, търговията и индустрията на Япония през предходната зима спотовата цена на LNG в страната се е нараснала над 10 $ за 1 млн. BTU (британска термална единица) за пръв път от три години. Според специалисти, измежду които и президента на компанията JERA, този бранш има потребност от от интервал на ниски цени, с цел да се подтикват вложенията в инфраструктурата за импорт и интереса на дълготрайните консуматори.

Според последната прогноза на GGA, междинните спотови цени в Япония и Южна Корея ке се усилят с 8,7 $ за 1 млн. BTU през 2018 г- до 10,1 млн. BTU през 2023 година Това е под пиковото значение за 2011-2015 години, само че е доста повече от котировките през последните няколко години, заради което LNG ще се конкурира мъчно д различните източници на електрическа енергия, в това число въглищата и възобновимите енергийни източници.
Относително новите пазари, като Пакистан, Бангладеш и Тайланд може също да се откажат от LNG в подмяна на газа, вътрешният рандеман на който понижава и да минат към различен тип гориво на фона на възходящите цени.

В частност през месец май министъра на енергетиката на Тайланд разгласи проектите за разширение на мощностите за произвеждане на електричество от въглища. В Индия главното търсене на LNG се пада на генериращият бранш, в който газа не може да е конкуренция на въглищата и възобновимите източници.

Ръстът на цената на газа е допустимо да бъде арестуван вследствие на напъните за преустановяване на обвързването на цената на LNG към петрола. Такива старания подхваща Япония, само че страната поначало се затруднява да приключи пазарната промяна и да усили ликвидността на пазара, оповестява Интерфакс.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР