Ръстът на курса на долара спрямо турската лира ще окаже

...
Ръстът на курса на долара спрямо турската лира ще окаже
Коментари Харесай

Как сривът на турската лира ще оскъпи имотите в съседната ни страна

Ръстът на курса на $ по отношение на турската лира ще окаже въздействие върху бранша на недвижимите парцели в Турция. Експерти предвиждат растеж на цените на парцелите в страната с 20%, написа турският вестник Dünya.Изданието отбелязва, че поевтиняването на турската лира по отношение на непознатите валути продължава.

Доларът по отношение на лирата през днешния ден сутринта доближи нов връх от 23,65 лири за $. Обменният курс, който при започване на годината беше 18,73 лири, доближи 19,6 лири преди първия тур на президентските избори на 14 май, а след изборите сривът на турската лира се форсира.

" Секторите на строителството и недвижимите парцели чакат нови нараствания на разноските и скокове на цените, поради покачвания на валутните курсове на други валути, които бяха потиснати за две години - чака се да стартира нов стадий с връщане към рационални политики в стопанската система ", написа турският вестник.

" Говори се за диапазон от 27-28 турски лири за $. Когато това се случи, несъмнено ще има нарастване на разноските за строителство. Инфлация в страната, възходящите разноски и този доста вероятен още по-висок курс на $ ще доведат до растеж на цените на недвижимите парцели с към 20% ", разяснява ръководителят на Асоциацията на консултантите по недвижими парцели (TÜGEM), Хакан Акдоган.

Независимо от посоченото, и за април руснаците остават водачи измежду чужденците при покупката на недвижими парцели в Турция, като са придобили повече от 800 обекта, заяви малко по-рано Статистическото бюро на Турция (TUIK).
 Нов срив на курса на турската лира
Нов срив на курса на турската лира

Само за дни обезценяването е с 10%
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР