Ръст в търсенето на къщи с двор в близост до

...
Ръст в търсенето на къщи с двор в близост до
Коментари Харесай

Пандемията повиши търсенето на къщи в близост до големите български градове

Ръст в търсенето на къщи с двор наоколо до София, Пловдив, Варна и Бургас, регистрират от онлайн платформата с разгласи за парцели imoti.net. Интерес за потребителите съставляват както огромни и първокласни къщи, по този начин и имоти с дребни и остарели здания, годни за обитаване. Сред критериите на купувачите е къщата да не се нуждае от главен ремонт.

" Този демонстрира, че ползата е подбуден от изключителната обстановка, в която се намираме. Купувачите желаят да открият парцел, в който незабавно да могат да се нанесат ", прецизират от imoti.net.

Средните цени на къщи към Витоша са към 1300 евро на кв.м, до момента в който по селата в София област варират в диапазона 250-450 евро за кв.м.; в областите Бургас и Варна - сред 600 и 800 евро на кв.м.; в област Пловдив - сред 300 и 500 евро на кв.м.

За привлекателните региони с минерални извори междинните цени за къщи варират сред 300 и 600 евро/кв.м. Най-скъпи са парцелите във Велинград - приблизително по 600 евро/кв.м. Имотите в Кюстендил и Хисаря са по-евтини с към 100евро/кв.м., а в Девин междинната цена е към 300 евро/кв.м., само че за сметка на това предложенията за жилища са доста лимитирани.

Друга забавна наклонност, която се обрисува е търсенето на къщи чартърен, изключително в покрайнините на София. Средната наемна цена е към 5 евро на кв.м., а най-вече оферти има в диапазона 1300 - 2000 евро наем на месец. Доста по-изгоден е наема на къщи на разстояние над 50 км. от София, където огромна къща с двор наемателите ще би трябвало да платят под 400 евро на месец.

" Дали и по кое време този интерес ще се трансформира в покупко-продажби, следва да разберем напълно скоро. Но практиката демонстрира, че когато покупко-продажбите в избран регион и за избран вид парцел се трансфорат в наклонност, там цените стартират да порастват ", прецизира Снежана Стойчева, управител на imoti.net. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР