Ръст от почти 5 на сто в предлагането на средно

...
Ръст от почти 5 на сто в предлагането на средно
Коментари Харесай

Ето колко струва апартамент с две спални в София. Не е за вярване


Ръст от съвсем 5 на 100 в предлагането на приблизително висок и висок клас жилища, с което броят на жилищните единици в сегмента доближава 15 000, се регистрира в изследване на " Колиърс " (Colliers) на пазара на жилищни площи за първото полугодие на 2023 година, оповестиха от компанията. От тях в деен градеж са съвсем 4000. При новите планове се резервира наклонността към обмисляне на по-големи пространства за общо прилагане (хол и трапезария), както и за отделяне на работно помещение, партерна тераса или двор/градина към парцела.  

Купувачите се интересуват главно от жилища с две спални. Преобладава търсенето на жилища за персонално потребление. Плащанията по преводите се правят най-вече със личен капитал, без нужда от банково финансиране.
-->
Средните цени остават постоянни. Единствено при първокласни парцели се следи леко нарастване. Отстъпки не престават да не се следят или са в най-малък размер. Средните продажни цени за апартамент с две спални са сред 180 000 и 230 000 евро. Къща от редови вид може да бъде добита на стойност от 320 000 до 450 000 евро, а независимите са над 486 000 евро. Средните наемни равнища за апартамент с две спални варират сред 1000 и 1300 евро, а при къщите - надвишават 2150 евро.

Според " Колиърс " цените се чака да запазят равнищата си в резултат на задържането на разноските за строителни материали. Пазарът на жилища от приблизително висок и висок клас ще остане постоянен, заради съществуването на търсене на първокласен артикул и по-слабата взаимозависимост на купувачите от банково финансиране. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР