Ръст на обажданията към Спешна помощ. Всичко това на фона

...
Ръст на обажданията към Спешна помощ. Всичко това на фона
Коментари Харесай

Спешен медик: Същински ад е, хората идват в по-тежко състояние

Ръст на позвъняванията към " Спешна помощ ". Всичко това на фона на лечебни заведения със запълнена леглова база. Началникът на Спешното поделение в „ СофияМед” доктор Иван Христов съпостави обстановката от началото на седмицата като „ истински ад”.

„ Минаха към 30 пациента в доста тежко положение. Леглата бяха свършили. Хората идват в по-тежко положение. Те са с огромно засягане на белия дроб и ниска сатурация. Това постанова бързо приемане в Реанимация. Голяма част от пациентите считат, че у дома ще се излекуват по-лесно. Прави усещане, че английският вид на вируса минава доста по-тежко”, съобщи той по Нова ТВ.

През този интервал през Спешното поделение на болничното заведение са минали повече пациенти, които са над 50-годишна възраст. В момента леглата в инфекциозните отделения са запълнени.

„ Да не забравяме, че и личният състав е на лимита на силите си. Лекарите бяхме 14, в един миг останаха двама, които изнемогваха и на 24 часа даваха наряди. Целият личен състав минаха през това заболяване. Имаме сътрудници, които се разболяха два пъти. Почина санитарка на 40-години, друга колежка прекара вируса доста тежко и в реанимация, оцеля по знамение. Всички преминахме през тази обстановка, която беше доста тежка”, описа доктор Христов.

Той предлага да се стартира спорт, в случай че видим, че сатурацията ни е ниска. Самият доктор е почнал бокс, с цел да поддържа дробовете си. Медикът предлага и да взимаме превантивни ограничения, да одобряваме витамини. Масовата имунизация също е измежду ограниченията, които съгласно доктор Христов ще оказват помощ на страната да се оправи с тежката обстановка.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР