Ръст на издадените разрешителни за строеж на еднофамилни и двуфамилни

...
Ръст на издадените разрешителни за строеж на еднофамилни и двуфамилни
Коментари Харесай

Повишава се интересът към еднофамилни и двуфамилни жилища в Бургас и региона, отчитат от общината

Ръст на издадените разрешителни за градеж на еднофамилни и двуфамилни жилища регистрират от община Бургас. „ И през предходната година имаше интерес към разрешителните за градеж на такива здания. Тенденцията продължава и тази година “, регистрира основният проектант на Бургас Веселина Илиева по време на бизнес закуска на Imoti.net в морския град, която се организира на 17 септември.

Експерти по недвижими парцели се сплотиха към мнението, че имотният пазар в Бургас и района е резистентен и има мощен капиталовият интерес. Стабилност има и във връзка с покупко-продажбите с жилища в града. През последните 2 години най-високи са били цените на парцели в кварталите „ Славейков “, където междинните суми са към 900 евро/кв. м и „ Братя Миладинови “, където междинните цени на жилищата са към 930 евро/кв. м. Специалистите регистрират, че от ден на ден хора Ямбол и Сливен, както и българи, които живеят в чужбина, демонстрират интерес към парцел в Бургас и района.

По време на бизнес закуската в Бургас Николай Лазаров, шеф на отдел „ Продажби ” в ръководство „ Индивидуално банкиране ” на Пощенска банка, показа резултати от национално изследване, направено по поръчка на банката, съгласно което 55% от хората без лично жилище възнамеряват покупка на парцел в бъдеще. „ 48% от хората имат намерение да закупят лично жилище с жилище заем, а 25% имат намерение да комбинират жилищен и потребителски заем “, изясни Лазаров.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР