Рано тази сутрин Русия нанесе въздушен удар по Киев и

...
Рано тази сутрин Русия нанесе въздушен удар по Киев и
Коментари Харесай

Полша активира бойни самолети след руска атака близо до границата

Рано тази заран Русия нанесе въздушен удар по Киев и западната Лвовска област. Украинските военни обявиха, че системите им за противовъздушна защита саотблъсналиатаката, заяви Би Би Си.

Районът на Лвов, граничещ с Полша, също е бил цел и една от крилатите ракети е навлязла в полското въздушно пространство, оповестиха въоръжените сили на страната.

Заради офанзивите Полша е задействала бойни самолети, с цел да подсигурява сигурността на въздушното си пространство.

Сергей Попко, шеф на военната администрация на Киев, съобщи, че към десетина съветски ракети са били унищожени над столицата и покрайнините ѝ.

" Няма данни за жертви или огромни вреди вследствие на офанзивите ", добави той в изказване в Телеграм.

Във вечерното си видеообръщение украинският президент Володимир Зеленски упрекна съветския президент Владимир Путин, че се пробва да " трансферира виновността " върху Киев за нападениетов концертната зала " Крокус Сити хол " в покрайнините на Москва.

" Методите им постоянно са едни и същи. Виждали сме го и преди - разрушени здания, стрелби и детонации и постоянно търсят някой различен да упрекват. Докараха тук, на украинска земя, стотици хиляди техни терористи да се бият с нас и не ги интересува какво се случва в личната им страна. Вчера Путин мълча 24 часа, с цел да мисли по какъв начин да свърже офанзивата с Украйна. Напълно предсказуем! Тези стотици хиляди руснаци, които са убивани на украинска земя сигурно са задоволителни, с цел да спрат всички терористи в Русия ", съобщи Володимир Зеленски - президент на Украйна.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР