Рано сутринта на 25 август група разработчици на безпилотни летателни

...
Рано сутринта на 25 август група разработчици на безпилотни летателни
Коментари Харесай

Войната с дронове на Украйна срещу Путин

Рано сутринта на 25 август група разработчици на безпилотни летателни апарати се насочиха към стартовата точка в Южна Украйна за една от най-дръзките до този миг въздушни задачи над следената от Русия територия: офанзива против военна база надълбоко в Крим. Тя беше разказана като тестово изстрелване, като доста от прототипите в рояка от дронове бяха пробни. Но някои от тях се оправиха със задачата.

Според локални източници в базата е имало детонации и няколко починали, а ранени бойци са били настанени в локалната болница. Това постави завършек на една злополучна седмица за Кремъл, който към този момент се мъчеше да изясни повече от дузина удари на дронове в центъра на Москва, многократните затваряния на огромни летища и необяснимите ескплозии в оръжейни фабрики, летища, депа за гориво и железопътни линии. И на 30 август Украйна стартира сякаш най-мащабното си до момента нахлуване с дронове на съветска територия, като нападна шест района. В западния град Псков дронове удариха летище, повреждайки четири самолета.
Дълга подготовка
Източник, непосредствен до разработчиците на " Морок " ( " мрачен фантом " ), един от прототипите на дронове, употребявани по време на кримската интервенция, споделя, че новият потенциал на Украйна за въздушни удари е резултат от " семена, посяти преди доста месеци ". Разработването на " Морок " е било " чудотворно " начинание: след едно рисковано тестово изстрелване на няколко километра от съветската граница, разработчиците му са избегнали с минути идващите съветски ракети. Сега те имат за цел да усилят серийното произвеждане.
Реклама
Бързи и способни да придвижват тежък товар на разстояние от няколкостотин километра, " Морок " са измежду най-обещаващите планове за дронове камикадзе с закрепени крила, които се обмислят от Украйна. Той е стигнал дотук значително без държавно финансиране, разчитайки на упорита работа и няколко спонсори. Но сходно на други разработчици, екипът на " Морок " в този момент се изправя пред сложната задача да набави средства за увеличение на потенциала за произвеждане.

Програмата за безпилотни летателни апарати на Украйна се развива по насила. Русия, която е ракетна суперсила, стартира войната с ясно предимство в потенциала за удари на далечни дистанции. По-късно тя стартира да купува от Иран евтини дронове камикадзе " Шахед ". От друга страна, на Украйна не беше разрешено да употребява дарените от Запада оръжия на територията на Русия и по тази причина търсеше други способи да отвърне на удара.

Част от отговора е създаването на нови ракети или смяната на предназначението на старите: остарялата ракета земя-въздух С-200 в този момент се употребява за удари земя-земя. В същото време мрежа от доброволци и държавни групи се надпреварва да създаде по-добри дронове, лично произвеждане.
Реклама Кампанията с дронове набира скорост
Сега акцията с дронове се ускорява по няколко аргументи. Ударите по Москва, появяващи се на заглавните страници, имат за цел да окажат психическо влияние, доближавайки елементарните руснаци до действителността на войната. Но украинските военни източници настояват, че множеството от техните интервенции са предопределени за директна поддръжка на тримесечната контраатака на страната.

По-голямата част от тях са прекомерно прозаични, с цел да се трансфорат в вест. Дроновете са ориентирани към " депа за горива, логистика, хранилища за муниции и направления за доставка ", споделя " Детектив ", псевдоним на координатор на дронове в украинското военно разузнаване. " Ние отговаряме на апели от нашите бригади. Те ни споделят, че знаят къде са складирани съветските оръжия, само че нямат опция да ги ударят и ни молят да им помогнем. " " Детектив " споделя, че огромна част от работата му в последно време е съсредоточена върху летищата наоколо до украинските граници. Това " може би " включва неотдавнашен удар, поразил стратегически бомбардировач Ту-22М, ситуиран край Новгород, прибавя той с мигане.
Някои от интервенциите с дронове, ориентирани към Москва, наподобяват по-скоро като PR планове, предопределени да привлекат вниманието на шефовете по доставяне към даден първообраз, в сравнение с да имат военна стойност Източник: Reuters
Поради големия потенциал на Русия за въздушна защита и електронна война всяко украинско нахлуване изисква подробно обмисляне. Украйна е създала логаритми, които наподобява работят. Операторите подхващат офанзиви рано сутринта (когато концентрацията на отбраната може да е отслабнала) и употребяват ред на нахлуване, предопределен да държи заета противовъздушната защита. Те събират разследваща информация (често от западни партньори) за радари, средства за електронна война и за противовъздушна защита. Русия не може да охранява цялата си голяма територия. " Успеете ли да се промъкнете през 60-те километра заглушителни станции на границата, навлизате навътре в Русия и играта стартира ", споделя източникът от " Морок ".

Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР