Рано сутринта днес в различни райони на столицата на империята

...
Рано сутринта днес в различни райони на столицата на империята
Коментари Харесай

Москва под дронове

Рано сутринта през днешния ден в разнообразни региони на столицата на империята на злото Москва се чуха мощни гърмежи. Градът е нападнат от безпилотни летателни апарати.

Около 4 часа призори Telegram каналът Shot заяви за гърмежи на бул. „ Лихачьов “, където са се чували гърмежи. „ В постройката, където се намира „ Леруа Марлен “ са счупени стъклата на горните етажи. Уменно тук е „ влетял “ дронът “, означават от канала.

Telegram каналите разгласяват и видеоклипове, показващи пушек, издигащ се от високи здания в Москва, както и аероплан, прелитащ над града със мощен звук.

Агенция ТАСС оповестява, базирайки се на службите за незабавна помощ, че един от дроновете е блъснал постройката на бизнес център на бул. „ Лихачов “ в Москва. „ Имаше детонация. В резултат на случая по предварителна информация няма потърпевши “, сподели източникът. Според Интерфакс са „ счупени стъкла на близките здания и отчасти е развален покривът “.

По-рано организация ТАСС заяви, че на „ Комсомолски проспект “, близо до постройката на министерството на защитата, са открити останките от различен дрон.

Журналистът от Belincat Христо Грозев означи, че един от дроновете евентуално е паднал пред Военния университет „ Княз Александър Невски “, където се намира щабът на отделът за киберборба на съветското разузнаване, в това число известната хакерска група FancyBear. Той разгласява и видео, на което се вижда, че по постройката има вреди.

Според Грозев в региона се намират още „ Военният университет на Министерството на защитата и няколко строго секретни обекта на ГРУ, в това число ръководството на тяхната стратегия за нелегали “.

„ Ако Украйна влезе в този комплекс от здания, символичните вреди за Министерството на защитата и ГРУ биха били доста обилни “, написа Грозев.

Роб Лий, старши помощник в основания в Съединени американски щати Институт за външнополитически проучвания, написа в Туитър, че адресът на „ Комсомолски проспект “ 17, където са открити останките от дрона, съгласно съветските управляващи е „ на по-малко от 200 метра от Националния център за надзор на защитата на съветското министерство на защитата “. Районите към рухването на дроновете са отцепени.

Руското министерство на защитата упрекна Украйна за ударите. „ Опитът на Киев да извърши нахлуване с два дрона против обекти в Москва е осуетен. Дроновете, които се пробваха да нападат московски цели, бяха обезвредени от средства за радиоелектронна война и се разрушиха. Няма потърпевши “, настояват оттова.

Украйна не е коментирала офанзивата на дронове.

Това е следващата офанзива с дронове против здания в Москва. Най-зрелищната бе през май, когато два дрона стигнаха до Кремъл, като единият се разруши в една от кулите му. Най-голямата бе на 30 май, когато три дрона се врязоха в три многоетажни здания, а съгласно разнообразни известия бяха свалени още над 30 безпилотни апарата.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР