Рано-рано в неделя стартират осминафиналните битки на Australian Open, а

...
Рано-рано в неделя стартират осминафиналните битки на Australian Open, а
Коментари Харесай

Australian Open НА ЖИВО: Григор Димитров - Франсис Тиафо

Рано-рано в неделя започват осминафиналните борби на Australian Open , а достойнството пръв на корта да излезе се пада на Григор Димитров, който се изправя против Франсис Тиафо в един от най-любопитните мачове в Мелбърн през днешния ден.
Българинът се показа чудесно досега в конкуренцията, като съумя да спести и сили за идния тежък дуел против Тиафо, а и в случай че завоюва против Надал или Томаш Бердих. Димитров започва с 3:1 против Янко Типсаревич, обръщайки резултата в мача, а по-късно надви и над Пабло Куевас със същия резултат. Последва и 3:0 над Фабиано, а най-големият фактор за сполучливото прекосяване на Гришо през първите кръгове е позволените едвам 3 пробива.
Тиафо е приятната изненада досега в шампионата, откакто съумя да в профил поставения под №6 Кевин Андерсън в 4-и сета във 2-ия кръг. Последва и триумф над Андреас Сепи с 3:2, само че Тиафо влиза в срещата с повече прекарано време на корта спрямо Димитров.
Може да следите НА ЖИВО Григор Димитров - Франсис Тиафо в Sportlive.bg . Двамата досега са се срещали два пъти (през 2018 година), като и двата мача приключиха с триумф на българина.
Възползвайте се от нараствания коефициент за победа на Григор Димитров на 7777.bg .

Днес стартират осминафиналите на Australian Open, а първият в програмата за деня е този на Григор Димитров против Франсис Тиафо. Българинът има потребност от успеха в този мач, с цел да резервира точките си в ранглистата, до момента в който неговият противник е приятната изненада в шампионата досега.
Битката в Мелбърн е с начален час 04:00 българско време, като може да следите НА ЖИВО Григор Димитров - Франсис Тиафо в Sportlive.bg .
ПРЕДИ ДВУБОЯ
Българинът несъмнено сподели, че е научил грешките си от минали шампионати, като стартира по-умерено в началните кръгове, пестейки част от силите си. Това докара до загуба на сет в първия кръг против завърналия се на корта Янко Типсаревич. Последва мъчно тестване против Пабло Куевас, което приключи също с 3:1, а най-убедителното показване на Димитров беше против Фабиан (3:0 в предишния кръг).
Тиафо изненада всички във втория кръг, когато в профил №6 в света Кевин Андерсън в 4 сета, а по-късно победи Андреас Сепи в епична 5-сетова борба. Той е прекарал повече време на корта от Димитров, а и към момента няма опита, който Гришо е придобил в шампионатите от Големия шлем.
До момента двамата имат 2 конфликта между тях, като и двата бяха през миналогодишния тенис сезон. Димитров първо завоюва на Мастърса в Канада, а по-късно и в неофициалния шампионат " Laver Cup ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР