Рано е да се правят каквито и да било оценки

...
Рано е да се правят каквито и да било оценки
Коментари Харесай

Хлебарите очакват повече яснота за положението след 13 май

Рано е да се вършат каквито и да било оценки за вредите. Очакваме финансистите на страната, специалистите на Министерството на стопанската система и МФ, съветниците на премиера да ни обяснят какво следва след 13 май. Това съобщи в телефонно изявление за БГНЕС ръководителят на УС на Национален браншови съюз на хлебарите и сладкарите Мариана Кукушева.

„ Предстои влизането ни в икономическо положение, което е извънредно тежко – нараснала безработица, намалено произвеждане и висока инфлация. Как ще се оправяме, накъде ще вървим. Очакваме мъдри държавни хора да го кажат. Защото, страната е водеща мощ и дефинира посоката на придвижване. Едва ли до нас ще стигнат изключителни грантове, които Европа ще даде на страните от еврозоната “, предвижда тя.

Според Кукушева все още няма точни разбори за вредите в хлебарския и сладкарския бранш. „ Анализ се прави след отминаване на едно събитие, а не по време на събитието. Но по този начин или другояче загубите се натрупат. Не мисля, че има отрасъл, който да е удовлетворен от създалата се обстановка. Факт е, че себестойността на нашата продукция се повиши предвид на изключителните ограничения, които се вземат за прилагане на повече дезинфектанти, на персонални защитни средства, поради покачената цена на първични материали “

Благодарение на денонощния труд на хлебарите в България, в границите на изключителното състояние не са закъснели нито минута с доставките и нито един обект не е останал незареден, означи Кукушева.

Към момента в стеснен мащаб се осъществя продукцията в индустрията със сиропирани сладкарски произведения. Една от аргументите за ниския оборот е затварянето на хората по домовете. Много семейства са предпочели да вършат домашни сладкиши, вместо да купуват подобен вид произведения. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР