Рано е да се говори кои ще са приоритетите в

...
Рано е да се говори кои ще са приоритетите в
Коментари Харесай

Бюджет 2020: 10% ръст на бюджетните заплати и двоен - на учителските

Рано е да се приказва кои ще са целите в Бюджет 2020, само че сигурно в него влизат плануваните 10% скок на заплатите в държавната администрация, както и двойното повишение на учителските заплати. Това подсигурява министърът на финансите Владислав Горанов в Министерския съвет, след края на съвещанието, в отговор на въпроса кои са целите за следващата година.

" Това са двете сигурни неща, срокът е до края на този месец, на финалната права сме, предстоят диалози с сътрудниците министри ", разяснява пред медиите Горанов. Той заяви още, че за месец септември е налице превишение на разноските със 150 млн. лева, което от своя страна усилва разноските за деветте месеца на годината. Те възлизат на малко над 1,2 милиарда лева

" Но огромна част от капиталовите разноски са струпани в края на годината, тъй че чакаме бюджетът да не ни изненада в негативен аспект и почти се движим в рамката на актуализацията му ", обясни министърът на финансите.

Попитан дали би трябвало да се разделят с съдружния сътрудник " Атака " поради скандалното държание на Волен Сидеров в студиото на държавната телевизия, Горанов съобщи, че не желае да приказва вместо него, само че също по този начин акцентира: " Нищо не постанова да дестабилизираме страната ".

В същото време финансовият министър разяснява, че всеки носи отговорност за дейностите си и следствията от тях. " За мен сходно държание е недопустимо ", безапелационен беше Владислав Горанов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР