Ранният туристически сезон със сигурност е пропуснат. Идеите са насочени

...
Ранният туристически сезон със сигурност е пропуснат. Идеите са насочени
Коментари Харесай

Ген. Мутафчийски: Подгответе се за късен туристически сезон

Ранният туристически сезон сигурно е пропуснат. Идеите са ориентирани към късен летен и есенен сезон, сподели на постоянния брифинг на Националния действен щаб ген. Венцислав Мутафчийски и разясни, че напредването ще бъде единствено с персонални коли, с цел да се избегне скупчване на хора в всеобщия превоз.

Вчера се организира огромна среща на министрите от Европейски Съюз, които дават отговор за туризма. Очакванията са да се издадат общоевропейски рекомендации за туристическия бизнес, за пребиваването на туристите, превозването им, изясни още той.

" Един от най-големите проблеми при този бизнес е скупчването на хора в хотелите, на местата за хранене, на атракците. Трябва да се изработят механизми да няма такова скупчване ", сподели още той.
Той изясни още, че никога няма да има церемониал за 6 май.

" Провеждането на церемониал със събиране на хора и подготовката му изисква събирането на хора. По този въпрос не сме имали различия с Министерство на защитата ", сподели генералът.

„ Има сигнали от жители за неспазване на ограниченията в избрани търговски обекти. Ситуацията там се овладява към този момент доста елементарно. Повечето основават добра организация. Най-големият ни проблем е да има резистентност при нещата, които вършим. Тежестта тук е най-вече върху районните здравни инспекции “, сподели оше Мутафчийски.

По отношение на визитите в парковете, които към този момент са разрешени, през вчерашния ден е нямало скупчване на хора там и в случай че продължи в същия тип, може да се премине към други сходни ограничения.

" Към обяд през вчерашния ден направихме обиколка на Южния парк и се видя, че организацията е доста добра. Имаше напълно рехаво наличие на фамилии с деца. Не се наблюдаваше скупчване на хора. Съвсем добре е основана организацията, което понижава рисковете от такава разхлабваща мярка ", сподели генералът.

По думите му в случай че продължи в същия тип, няма причина да не се премине към други сходни ограничения в бъдеще.
" Много значимо е пред идващите празници, които предстоят, дали ще има скупчвания още веднъж на КПП-тата. Важен е и анализът на това по какъв начин върви заболеваемостта “, сподели Мутафчийски.

По думите му наклонността при заболеваемостта е възходяща и по тази причина напълно деликатно би трябвало да се разхлабват ограниченията. Затова си направихме труда да отидем и да забележим по какъв начин се съблюдават разпоредбите при разхлабване на ограниченията, добави той

На брифинга стана ясно още, че няма да има наказания за тези хора, които не заведат децата си за имунизация, откакто беше възобновена тази активност в страната.

Шефът на ВМА изясни още, че през днешния ден в 00,00 ч изтича карантината и в село Паничерево. Причината е, че там болестта към този момент е овладяна.
Не се анулира обаче носенето на маски, спазването на персонална хигиена и на отдалеченост.

Паничерево е под карантина от 15 април. В селото има към 95 поданици. Там популацията бе тествано с дарени бързи кръвни проби. /chernomore.bg/
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР