Ранните признаци на инфаркт понякога са почти незабележими, затова пък

...
Ранните признаци на инфаркт понякога са почти незабележими, затова пък
Коментари Харесай

ВНИМАНИЕ: Ето 4 симптома за задаващ се инфаркт

Ранните признаци на инфаркт от време на време са съвсем незабележими, по тази причина пък е значимо да ги познаваме добре. Това може да избави живот. Инфарктът е животозастрашаващо положение - поражда, когато кръвоснабдяването на сърцето бива ненадейно блокирано, постоянно заради кръвен съсирек. Недостатъчният приток на кръв към сърцето може да аргументи съществено увреждане на сърдечния мускул и изисква неотложно лекуване.

„ Въпреки че признаците могат да варират от човек на човек, има 4 ранни предупредителни признака за инфаркт, които всеки би трябвало да знае ", припомнят водещи кардиолози. 

Ако осъзнаете, че тези признаци сочат риск от инфаркт, това дава опция да се потърси авансово лекарска помощ и може би да се предотврати самият случай.

Болка в крайници
Усещането за стягане или конвулсии в прасците по време на вървене може да демонстрира периферно артериално заболяване, което е изключително постоянно срещано при пушачи и хора с диабет. Това е сериозен фактор за съдови произшествия, какъвто е и инфарктът.

Болка в ръката
Болка, която се излъчва към лявата ръка или врата, може да е симптом на инфаркт. Ако болката не изчезне или в случай че имате предшестващо сърдечно заболяване и вашите медикаменти не са донесли облекчение, потърсете незабавна здравна помощ.

Подути глезени
Въпреки че подутите глезени могат да бъдат породени от разнообразни аргументи, те не би трябвало да се подценяват. Едно от болесттите, с което този признак е обвързван, е сърдечна непълнота.

Болка в челюстта или гърба
Симптомите на инфаркт постоянно се демонстрират като болежка в челюстта или гърба. Това важи изключително за дамите. Известно е, че при тях инфарктът може да се прояви със признаци, които се разграничават от класическата болежка в гърдите, която се разказва при сърдечен припадък. Затова при такава болежка е значимо дамите да потърсят здравна помощ.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР