Ранна реколта от тиквички – полезни съвети Според опитните градинари

...
Ранна реколта от тиквички – полезни съвети Според опитните градинари
Коментари Харесай

Ранна реколта от тиквички – засаждане и грижи!

Ранна годишна продукция от тиквички – потребни препоръки

Според опитните градинари тиквичките са най-лесният зарзават за развъждане и това в действителност е по този начин. Просто би трябвало да знаете няколко елементарни правила. В тази публикация ще ви споделим по какъв начин можете да получите ранна годишна продукция от тиквички.

Тиквичките имат много къс вегетационен интервал. Ето за какво доста градинари не приготвят разсад, а засаждат семената непосредствено в земята. След 2 месеца можете да очаквате първата годишна продукция. Но не всеки го прави. Нека разберем какво е належащо да създадем.

Разсад
На първо място, разсадът може да помогне за приемане на ранна годишна продукция. Затова подгответе растението към месец, преди плануваното засаждане навън. След това след 20 дни, когато тиквичките поникнат, могат да бъдат пресадени. Идеалният разсад би трябвало да има три листа. Но не подценявайте подхранването. За тиквичките идеални са разтвор от вермикомпост и минерални азотни торове.

Засаждане навън
Ето какво да извършите, с цел да получите годишна продукция от тиквички седмица по-рано. За задачата просто накиснете семената в забрадка, навлажнена с тор. Подходящ е елементарен стимулатор за напредък или разтвор на борна киселина. За 1 литър вода се нуждаете от щипка то веществото. Можете също да употребявате разтвор на вермикомпост. Разредете го, следвайки инструкциите.

 Ранна годишна продукция от тиквички - засаждане и грижи!

Легла
В допълнение, би трябвало да методите усърдно към организацията на леглата. Размерът на дупката би трябвало да бъде към 30 см. На дъното е най-добре да поставите пръст с компост или хумус. Това ще подтиква растежа на тиквичките. Освен това е значимо да запомните, че минималното разстояние сред растенията е 70 см.

 Ранна годишна продукция от тиквички - засаждане и грижи!

Грижа
Правилната грижа обезпечава богата и ранна годишна продукция. Първо, поддържайте влагата в земята и поливайте тиквичките единствено с топла вода в самия корен. Второследете времето. Ако температурата е под 9 градуса, покрийте тиквичките през нощта.

Освен това, не забравяйте за подхранването. Например, в случай че засадите семена в елементарна дупка, изчакайте да се появят първите 3-4 листа. След това можете да добавите тор. Следващото поддържане е належащо, когато стартират да се появяват пъпки. Подходящ е и разтвор на борна киселина. Просто напръскайте растенията.

Вижте още: Зона на парите: какво може да каже вашето тяло за финансите

Надяваме се, че нашите елементарни препоръки ще ви оказват помощ да получите ранна годишна продукция от тиквички. Не забравяйте да споделите тази публикация с вашите другари по градинарство.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР