Ранените при днешната верижна катастрофа на магистрала Тракия са най-малко

...
Ранените при днешната верижна катастрофа на магистрала Тракия са най-малко
Коментари Харесай

Най-малко 26 са ранени при верижната катастрофа на "Тракия", движението е пуснато частично

Ранените при днешната верижна злополука на автомагистрала " Тракия " са минимум 26 души. От тях двама са в по-тежко положение и с заплаха за живота. Загинали при случая няма, като в него са взели участие към 40 транспортни средства.

Ранените са настанени в пет столични лечебни заведения. 14 от тях са признати в УМБАЛ " Св. Анна ". Сред тях има мъж и жена с черепно-мозъчна контузия. Четирима души са настанени в " Пирогов ". Двама от тях са 16-годишна майка и 2-годишното ѝ дете, като и двамата са с черепно-мозъчна контузии.

В незабавното поделение на УМБАЛ " Царица Йоанна " (ИСУЛ) са признати четирима пациенти с единични и множествени контузии. В " Софиямед " пък е оказана здравна помощ на двама потърпевши – мъж на 36 година с строшаване на подбедрицата и лека черепна фрактура и 29-годишна жена с шийна контузия. В " Аджибадем Сити Клиник МБАЛ Токуда " са признати двама пациенти с фрактури.

Катастрофата стана малко преди 6 ч. тази заран. Все още няма публична информация каква е повода за нея, само че от Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ) и Министерство на вътрешните работи са единомислещи, че най-вероятно става въпрос за понижена видимост поради гъстата мъгла, която е имало в региона по това време.

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов посочи, че с изключение на мъглата по пътната настилка е имало и пушек от горящо наоколо бунище. Изпълнителният шеф на АПИ Дончо Атанасов непосредствено упрекна дима за злополуката.

" " Розата на ветровете е била в противоположна посока. В един прекрасен миг се обръща назад и безусловно за минути автомагистралата остава задимена с нулева видимост и стартират верижни произшествия ", съобщи той пред Българска национална телевизия.

Движението по автомагистралата беше затворено и в двете направления към 7:30 ч. Това докара до километрично запушване на аутобана. Екипи на КАТ бяха изпратени на мястото на случая, с цел да управляват придвижването, като обходният маршрут е през пътен възел Мухово.

Малко преди 11 ч. придвижването по " Тракия " беше отчасти пуснато, като транспортните средства в посока София бяха пренасочени в платното за Бургас при Ихтиман. Трафикът се насочва още веднъж в платното за София при пътен възел Ихтиман, като от АПИ прецизират, че това се прави за облекчение придвижването към столицата.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР