Рамон Санчес Писхуан е стадионът, от който Манчестър юнайтед и

...
Рамон Санчес Писхуан е стадионът, от който Манчестър юнайтед и
Коментари Харесай

"Юнайтед" и Моуриньо тръгват от Севиля към мечтата за нов европейски връх

Рамон Санчес Писхуан " е стадионът, от който " Манчестър юнайтед " и Жозе Моуриньо ще създадат първата си стъпка по пътя на фантазиите за европейския връх през 2018 година Английският тим гостува на " Севиля " в среща от осминафиналите в Шампионската лига довечера.

Двата състава са носителите на купата в Лига Европа за последните четири сезона, само че в този момент се надяват сполучливият им път да се придвижи в Шампионската лига.

" Юнайтед " имаше сложни сезони в най-силния европейски шампионат. След изгубения край против " Барселона " (1:3) през 2011 година тимът единствено два пъти мина групите в Шампионската лига, само че отпадна един път в осминафиналите и един път в четвъртфиналите.

Непознато предизвикателство

Сега на пътя се появява испанско предизвикателство. Това ще е първият мач сред двата тима в евротурнирите.

" Юнайтед " и " Севиля " вкараха по 12 гола в груповата фаза, само че демонстрираха друго показване в отбрана - англичаните позволиха три гола, а андалусийците 12.


© Associated Press

Моуриньо се надява да реализира нов европейски триумф. Той уточни, че в този момент " Манчестър юнайтед " не е измежду любимците, само че добави, че по този начин е било и с двата тима, с които завоюва Шампионската лига - " Порто " и " Интер ".

" Когато завоювах с " Порто ", имахме доста млад и некомпетентен тим с футболисти, които за пръв път играеха в Шампионската лига. След това го направих и с тим, който беше цялостната диаметралност - доста играчи над 30 години с голям опит, само че без огромни триумфи досега ", съобщи португалецът.

По думите му в този момент " Манчестър юнайтед " е " някъде по средата " сред това, което е имал в " Порто " и " Интер ". " Мечтите в Шампионската лига обаче стартират към четвъртфиналите, а не в осминафиналите. Сега сме още надалеч, само че в четвъртфиналите настава моментът, в който тимове, които не са любимци - какъвто е нашият случай, стартират да осъзнават, че всичко е допустимо. "

Споделена отговорност

Моуриньо няма да може да употребява Фелайни, Ибрахимович, Джоунс и Рохо. Отделно двата тима бяха изправени пред проблеми с куп футболисти със болести и травми. Полузащитникът Пол Погба възобнови пълноценни тренировки във вторник, откакто пропусна мача с " Хъдърсфийлд ".

Моуриньо даде знак, че не желае да се натрупа напрежение върху французина, който не е във върхова форма. " Не мисля, че е заслужено да приказвам за отговорностите единствено на един състезател ", съобщи мениджърът на тима.

Мачът е довечера от 21.45 часа, а в това време ще се играе и другата среща сред " Шахтьор " и " Рома ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР