РАМАТ ГАН, Израел (AP) — Игор Тудоран прекара само 12

...
РАМАТ ГАН, Израел (AP) — Игор Тудоран прекара само 12
Коментари Харесай

Броят на ранените израелски войници расте, което представлява скрита цена на войната

РАМАТ ГАН, Израел (AP) — Игор Тудоран прекара единствено 12 часа в линията Газа, преди ракета да удари танка му, оставяйки го с пострадване, изменящо живота.

„ Вече в резервоара разбрах от положението на крайници си, че ще го изгубя. Но въпросът беше какъв брой от това ще изгубя “, сподели той, седнал на легло в болничното заведение, където се лекува, откогато беше ранен предишния месец.

Тудоран, 27, резервист, който се включи доброволец за работа след офанзивата на 7 октомври против Южен Израел от Хамас, която провокира войната, загуби десния си крайник под бедрото. Той е запазил позитивното си отношение, само че признава, че очакванията му да стане електротехник може към този момент да са неосъществими.

Тудоран е част от възходящия брой ранени израелски бойци, още един забележителен и надълбоко травматизиран сегмент от израелското общество, чиито битки се обрисуват като скрита цена на войната, която ще се усеща остро през идните години. Предвид огромния брой ранени, бранителите се тормозят, че страната не е подготвена да...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР