Рамала. Лидерът на политическото крило на движението Хамас“ Исмаил Хания

...
Рамала. Лидерът на политическото крило на движението Хамас“ Исмаил Хания
Коментари Харесай

РИА Новости: Лидерът на „Хамас“ отправи призив за нова интифада, обяви петък за „ден на гнева“

Рамала. Лидерът на политическото крило на придвижването „ Хамас “ Исмаил Хания насочи апели за нова арабска интифада, откакто президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи решението Вашингтон публично да признае Ерусалим за столица на Израел, предава съветската осведомителна организация РИА Новости .
Хания разгласи петък, 8 декември, за „ ден на гнева “ и акции против Израел под лозунга „ Свобода на Ерусалим и Западния бряг “. Той бе безапелационен, че градът остава столица на цяла Палестина.
Лидерът на „ Хамас “ прикани арабските страни да преустановят съдействието си с Вашингтон, твърдейки, че Доналд Тръмп ще съжалява за взетото решение.
В сряда президентът на Съединени американски щати разгласи признаването на Ерусалим за столица на Израел и подписа документ за преместването на американското посолство от Тел Авив в града.
Израел дефинира Ерусалим като своя „ единна и неделима “ столица, в това число неговите източни региони и историческия център, който е високомерен в границите на Шестдневната война от 1957 година
Международната общественост не признава израелския суверенитет на града и дефинира неговия статут като един от главните проблеми на близкоизточния спор, който следва да бъде решен на основа договаряния с палестинците, които имат искания към източната част на Ерусалим.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР