Рамадан трябва да започне този уикенд - но какви са

...
Рамадан трябва да започне този уикенд - но какви са
Коментари Харесай

Рамадан 2024 г.: Вашите трудови права за гъвкаво работно време и отсъствие от работа

Рамадан би трябвало да стартира този уикенд - само че какви са вашите права да поискате гъвкаво работно време, в случай че постите?

The Mirror към този момент е приказвал с специалисти по трудови права, с цел да разбере какво би трябвало да знаете. Точните дати на Рамадан се трансформират всяка година, защото ислямският календар се основава на лунните цикли.

Джим Мур, специалист по връзките със чиновниците в HR консултантите Hamilton Nash, сподели, че работодателите би трябвало да бъдат гъвкави по време на Рамадан заради „ физически и душевен предизвикателни “ аспекти на поста. По-рано той сподели пред The ​​Mirror: „ Това може да включва оставяне на чиновниците да поправят работното си време, позволявайки повече еластичност към почивките денем или позволявайки известна работа от у дома.

„ Това не би трябвало да са непрекъснати договорености, само че ще изпрати значим сигнал към личния състав с друг етнически и набожен генезис. Служителят има право да изиска гъвкави работни условия, в случай че има 26 седмици стаж, а работодателят...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР