Ръководството на ВКП е провело видеоконферентен разговор с представители на

...
Ръководството на ВКП е провело видеоконферентен разговор с представители на
Коментари Харесай

Ръководството на ВКП се е оплакало на представители на ЕК от системен политически натиск“

Ръководството на ВКП е провело видеоконферентен диалог с представители на Европейската комисия, виновни за хоризонталния механизъм за върховенството на закона на Европейски Съюз, заяви държавното обвиняване.

Главният прокурор Иван Гешев и заместник-главните прокурори Даниела Машева, Пламена Цветанова, Красимира Филипова и Десислава Пиронева са изразили опасения от “ систематичния политически напън върху институцията, който слага в риск върховенството на правото и ефикасната работа на самостоятелната правосъдна власт “.
Без да се показват имена на участниците в диалога от страна на Европейска комисия, от ВКП оповестяват, че са обсъждани следствията от подготвяното закриване на Специализираната прокуратура и на Специализирания углавен съд, основани по рекомендации в голям брой отчети на Европейската комисия.
Шефовете на ВКП са се оплакали и от понижения бюджет на прокуратурата с 20 млн. за 2022 година, “ с което на процедура се нарушава конституционно обезпечената й финансова самостоятелност и правилото за разделяне на управляващите “.

В диалога с представителите на Европейска комисия било маркирано още, че в Народното събрание още не е разискван годишния отчет за активността на прокуратурата за 2020 година, а следва внасянето на отчета за 2021 година
Главният прокурор Иван Гешев е подчертал „ готовността на прокуратурата за интензивно присъединяване в провеждането на всеобхватна промяна на правосъдната власт, която да отговори и на рекомендациите, отправени към България от Венецианската комисия, Съвета на Европа и други, в изискванията на разговор сред обособените управляващи за гарантиране стабилността и успеваемостта на правосъдната система в страната “, се споделя в съобшението.

От него излиза наяве кои са представителите на Европейска комисия, на които прокуратура доверява своите болки в България и какво чака от тях
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР