Ръководството на УМБАЛ Александровска е взело решение да отстрани от

...
Ръководството на УМБАЛ Александровска е взело решение да отстрани от
Коментари Харесай

Отстраниха от длъжност лекаря от „Александровска болница”, на когото възрастна жена приписа имота си

Ръководството на УМБАЛ " Александровска " е взело решение да в профил от служба началника на клиниката по хирургия доцент доктор Манол Соколов, оповестиха от пресцентъра на лечебното заведение.

Той ще бъде отхвърлен от служба до привършване на оповестената от прокуратурата инспекция, почнала след медийно следствие за дарено на него жилище в София от стара пациентка, предава

Случаят, въпреки и с темперамент на частни дарителски връзки сред жители, за жалост визира връзките " лекар-пациент ", където лекарят е чиновник на болничното заведение, а това от своя страна въвлича и името на Александровска болница в общественото пространство, показват от лечебното заведение.  

Изпълнителният шеф на болничното заведение проф. Атанас Йонков е призовал доцент Соколов да излезе в неплатен отпуск до изясняване на случая, само че той е отказал. 

Ръководството на болничното заведение е разпоредило инспекция за определяне дали дарителката на имота  доктор Лидия Чакърова е постъпвала в миналото като пациент.

" Ситуацията е неприятна за цялото лекарско съсловие, защото основава настроения в обществото, че медиците, полагайки грижи за своите пациенти, могат да влязат и в персонални взаимоотношения с тях отвън лечебните заведения. Това крие риск да бъде разрушено доверието " лекар-пациент " и по този мотив управлението на университетската болница отстранява доцент доктор Манол Соколов до привършване на следствието по случая ", се показва в известието.

И още: " Твърде неприятно е, че се слага под въпрос всеотдайността на лекарското съсловие и неговият честен и клетвен ангажимент за помощ към нуждаещия се, загърбвайки персоналното улеснение, полза и личен интерес в интерес на болния. Очакваме сътрудника персонално и обществено да даде пояснения по какъв начин частните му взаимоотношения, в това число и като доктор, с дарилата го собственичка, се свързват сега отрицателно с името на болничното заведение ни.

Осветляването на проблема от прокуратурата и персонално от доцент Манол Соколов ще бъде в интерес на отбраната на престижа на УМБАЛ " Александровска " като водещо лечебно заведение и най-стария стожер на университетското обучение в България ", написа още в известието.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР