Ръководството на прокуратурата изпрати писма до председателя на Европейската комисия,

...
Ръководството на прокуратурата изпрати писма до председателя на Европейската комисия,
Коментари Харесай

Прокуратурата изпрати писма до евроинституциите

Ръководството на прокуратурата изпрати писма до ръководителя на Европейската комисия, ръководителя на Европейския парламент, Групата на страните, борещи се против корупцията (ГРЕКО), Европейска комисия за народна власт посредством право (Венецианска комисия), в които ги осведоми за " оказвания невиждан политически напън от страна на парламентарно показани партии в 45-ото Народно заседание " за закриването на двете спецпрокуратури.

В писмото написа, че приемането на законовите промени ще докара до блокиране на битката против престъпността и на работата на самостоятелната правосъдна власт, ще засегне правата на голям брой лица, ще заличи постигнатия от страната прогрес по Механизма за съдействие и инспекция на Европейска комисия, както и приноса й към Върховенството на правото в Европейския съюз.

Предвидените промени в Закона за правосъдната власт и Наказателно-процесуалния кодекс не са нито правно аргументирани, нито са в полза на българските жители, написа в писмото, публикувано до медиите.

От държавното обвиняване показват, че разглеждането на предложенията за законодателни промени се реализира и в цялостно несъгласие с нормативните условия към законодателния развой. Работело се в изискванията на необяснима " ненадейност ", без дължимите публични съвещания с жителите и юридическите лица, без каквото и да било разискване с професионалната колегия и научната общественост.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР