Ръководството на пазарджишката многопрофилна болница се обърна с молба за

...
Ръководството на пазарджишката многопрофилна болница се обърна с молба за
Коментари Харесай

Поредна болница закъса за медици


Ръководството на пазарджишката многопрофилна болница се обърна с молба за помощ към останалите здравни заведения в страната. За да проработи най-голямото интензивно поделение в региона, е належащо попълване на личния състав, оповестява БНР. 14 са инфектираните медицици, които се лекуват в домовете си и в този момент отделението разполага единствено с трима лекари, които към този момент са изтощени.

В публикуваното до медиите писмо се споделя, че болничното заведение в Пазарджик има незабавна потребност от лекари анестезиолози, реаниматори и профилирани в тази активност медицински сестри. 

„ Помогнете, с цел да може да проработи интензивното поделение, което е витално значимо за жителите на региона “, се споделя в писмото.

Към момента единственият доктор -доброволец е  доктор Кристина Дечева, която е пристигнала от Мюнхен. Тя е приключила здравното си обучение там, като е защитила  и дисертация в региона на онкологията. 

В болничното заведение има още трима доброволци, една здравна сестра и двама спортисти, които покриват част от санитарните отговорности. Недостигът на реаниматори обаче е огромен, по тази причина е и апелът за помощ, оповестяват от управлението на пазарджишката болница.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР