Ръководството на Нефтохимик разпространи до медиите писмо, в което говори

...
Ръководството на Нефтохимик разпространи до медиите писмо, в което говори
Коментари Харесай

Футболна война в Бургас: Нефтохимик извади сумите от Общината

Ръководството на Нефтохимик популяризира до медиите писмо, в което приказва по разнообразни тематики от футболния живот в Бургас. Публикуваме обръщението на " шейховете " без редакторска интервенция: " ПФК „ НЕФТОХИМИК БУРГАС 1962”

Отговор на Нефтохимик по отношение на организацията на дербито с Черноморец

На 11-ти август 2018 година Нефтохимик победи Черноморец с 3:0, на стадион „ Лазур “, на старта на шампионата на Югоизточната Трета лига. Абсолютното предимство на „ шейховете “ и спортно-техническото положение на двата отбора обаче, съвсем останаха на назад във времето в обществения дневен ред, отстъпвайки пред тематиката за организационното равнище на Нефтохимик. То даде мотив за недоволства, основно измежду „ сините “ последователи, част от които показаха огорчението си посредством медиите и обществените мрежи.

До момента управлението на Нефтохимик се въздържаше от мнения по тези нападки точно за да не измества фокуса от безапелационната победа, реализирана с доста труд от треньорите, футболистите и целия екип на Нефтохимик. Професионализмът и целенасочената работа дадоха нужния резултат, който се видя на терена.

Въпреки това полемиката към организацията продължава, по тази причина ще кажем следното по този спорен въпрос:

Нефтохимик играе на стадион „ Лазур “, което е казус за клуб от Трета лига, само че с бюджет на подобен не може да си разреши да употребява целия потенциал на стадиона. В тази връзка имаше опция да се отворят единствено две каси. Те работеха два часа преди началото на мача, с цел да могат да обслужат в точния момент всички посетители на дербито.

Относно буферната зона, което изненадващо стана мотив за неодобрение измежду „ сините “ последователи, им оповестяваме, че това е условие на полицията, като част от ограниченията за сигурност и е съществуването на такава зона е регламентирано в Закона за запазване на публичния ред при осъществяване на спортни мероприятия. Въпреки предлагането на органите на реда почитателите на Черноморец да бъдат настанени в 11 блок на бранш Б /клетката/, Нефтохимик настоя те да употребяват прилежащия блок, с цел да им обезпечи по-голямо улеснение.

И на последно място, само че не по значимост, се популяризира неистината, че Нефтохимик се финансира с публични средства, а Черноморец е клуб с напълно частно финансиране. Този опит за операция елементарно може да бъде изобличен, тъй като информацията за средствата, които получават двата клуба от Община Бургас, е обществена. Съгласно Наредбата за подкрепяне на спортните клубове Черноморец получи от Община Бургас за тази година - 35 639 лева, а Нефтохимик - 36 719 лева Разликата от 1080 лева идва от обстоятелството, че школата на Нефтохимик е по-голяма. Останалите финанси и на двата клуба са от частни вложения.

След като се отзовахме на вълненията след срещата, ще поздравим още един път тима на Нефтохимик за голямото предимство над градския противник, за себераздаването и положителната игра. Това предимство в интерес на Нефтохимик, беше очевидно и по трибуните, където „ зелените “ почитатели, за следващ път, бяха неведнъж повече ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР