Ръководството на Да, България-Пловдив излезе с позиция за паметника Альоша

...
Ръководството на Да, България-Пловдив излезе с позиция за паметника Альоша
Коментари Харесай

Да, България: Mястото на Альоша е в музея на историята ни

Ръководството на " Да, България-Пловдив " излезе с позиция за паметника " Альоша " в града. Това стана след демонтажа на монумента на руската войска в София и разразилата се полемика ориста за ориста на останалите у нас.

„ Да, България – Пловдив " показва безапелационната си поддръжка за преместването на пропагандните знаци на Червената войска, възхваляващи завладяването ни от Съюз на съветските социалистически републики и тоталитарен режим, разгласен за незаконен преди 23 години.

Альоша се извисява на хълма над целия Пловдив, а в подножието му е скромният паметник на Левски! Това акцентира още повече контраста сред двата признака: на непозната военна окупация и българския народен блян за независимост и самостоятелност.

Крайно време е да предприемем дейности за преместването на пловдивския червеноармейски знак, разделящ общността на пловдивчани и направен по руски план и диктовка.

Tези паметници не са монументи и „ освободителната " роля на Червената войска е манипулативно деформиране на обстоятелствата – няма нито един руски боец, жертва за " освобождението " на суверенна България.

„ Да, България – Пловдив " инициира необятен публичен спор, който през другите хрумвания да сплоти пловдивчани по отношение на трансформацията на пространството, заемано от Альоша, на върха на Пловдив.

А мястото на Альоша е в музей – в музея на историята ни!
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР