Ръководството на Ботев (Пд) иска от община Пловдив да бъде

...
Ръководството на Ботев (Пд) иска от община Пловдив да бъде
Коментари Харесай

“Ботев“ иска срок от 3 години в споразумението за ползването на Колежа

Ръководството на " Ботев " (Пд) желае от община Пловдив да бъде подписан анекс към контракта за използването на клубния стадион, в който да бъде посочен период от 3 години за това.
Прочетете още
Това се случва в резултат на писмо от Пламен Райчев за унищожаване на феншопа на стадиона. Във фенгрупите на Ботев беше пуснато писмото преди няколко часа и почитателите бяха гневни на настояването.

Ботев направи феншоп на стадиона малко преди публично да се завърне на стадиона

Към момента клубът организира там своите тренировки и мачове по решение на Общинския съвет, в което е записано, че ще бъде по този начин " до осъществяване на процедура за дълготрайно прилагане на парцела съгласно настоящото законодателство ". 

Мотивите за настояването са, че без категорично споменат период в съглашението счетоводно няма по какъв начин да бъдат приети за разноски вложенията, които ПФК  " Ботев " прави на стадиона. Затова и се предлага двете страни да парафират договора, съгласно който " жълто-черният " клуб ще употребява Колежа 3 години, считано от датата на подписването му или до процедура за даването на парцела за прилагане според Закона за физическото образование и спорта. След приключването на този период и при липса на сполучливо извършена процедура за даването на парцела срокът на актуалното съглашение се удължава на 10 години. Добавя се нов член 13 в съглашението сред общината и клуба от 21 април със следния текст: " Страните се спогаждат направените от ПФК " Ботев " усъвършенствания на стадиона да са за сметка на клуба и включват фактически осъществените и трайно прикрепените към парцела усъвършенствания, като община Пловдив не дължи възнаграждение на същите. Анексът влиза в действие от датата на неговото сключване. "

Зам.-кметът на Пловдив Пламен Райчев предлага на общинските съветници да одобрят това съглашение. Към момента клубът заплаща месечна такса в размер на 5549 лв.. " Ботев " (Пд) е внесъл и гаранция от 20 000 лв.. 

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР