Ръководството на Административен съд – Варна, на основание приетите от

...
Ръководството на Административен съд – Варна, на основание приетите от
Коментари Харесай

И Административен съд – Варна се върна към нормален режим на работа

 Ръководството на Административен съд – Варна, на съображение признатите от Съдийската гилдия на Висш съдебен съвет " Правила и ограничения за работа на съдилищата в изискванията на пандемия “, предприе ограничения за последователно нормализиране работата в съда в изискванията на изключителна епидемиологична конюнктура. Със Заповед на Председателя на АдмСъд – Варна – арбитър Елена Янакиева е указан редът за достъп до правосъдната постройка, режимът на достъп до правосъдните зали и провеждането на открити правосъдни заседания; работата на регистратурата, деловодството и призовкарите, на съдиите и служебните служители; подаването и приемането на правосъдни бумаги по електронен път. Активно се следи за съблюдаване на ограниченията за сигурност - прилагане на маски, шлемове, ръкавици; обезпечаване на дезинфектанти и осъществяване по одобрен график на стерилизация на общите елементи в съда.

Запазва се организацията на административната активност, обвързвана с приемането на бумаги, обслужване на жители и юристи, като не се позволява повече от 1 човек в адвокатската стая и на фронт офиса и се работи на правилото на " едно гише “. Фронт офисът и деловодството работят с жители и юристи от 9.00 до 12.00 ч. и от 14.00 до 17.00 ч.

Всяка заран на входа на Административен съд – Варна се афишират номерата на делата и часа на съвещанието по делата, които ще се преглеждат от съда през същия ден. С цел обезпечаване на оптималната отбрана на участниците в правосъдния развой, в залите са инсталирани защитни транспарантни  паравани. Задължително се прави стерилизация на залата след всяко извършено съвещание. В синхрон с Правилата, признати от Висш съдебен съвет, в правосъдната зала се позволяват единствено участниците – страни и юристи в съответното произвеждане. Задължително би трябвало да са с маски и ръкавици.

Съдебни бумаги, в т. ч. тъжби, искови молби и други, иницииращи правосъдни производства бумаги  могат да се подават с дипломиран електронен автограф на следната е-поща - [email protected] и по изключение на гише. На деловодството е указано да изпраща бумаги на страните по email. Призоваването по каузи да става по телефон и електронен път.

За да се обезпечи прозрачността за работата на съда, пресслужбата поддържа връзка с медиите за делата с публичен интерес, уведомява публицистите за извършените съвещания посредством прессъобщения, информация по телефона и други На интернет страницата на съда – меню " Пресцентър “  – се разгласява информацията за хода на делата от публичен интерес.

Ръководството на Административен съд – Варна се обръща с зов към жителите, страните по делата и юристите да проявят високо възприятие на отговорност, схващане и приемливост в взаимната ни работа. Общата ни цел е опазване живота и здравето на всички участници в правосъдните процеси.

На интернет страницата на съда можете да се запознаете със Заповедта на Председателя на Административен съд – Варна от 14 май 2020 - https://varna-adms.justice.bg/

 

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР