Ръководството и част от отборите във Формула 1 почетоха паметта

...
Ръководството и част от отборите във Формула 1 почетоха паметта
Коментари Харесай

Формула 1 почете Жул Бианки

Ръководството и част от тимовете във Формула 1 уважиха паметта на Жул Бианки.

Пилотът бе считан за предстоящ международен първенец и най-вероятен водач на Ферари за сезон 2016 година, само че загуби живота си в злополучен случай.

Причината се споделя Гран при на Япония 2014. Състезание, което не трябваше да се състои. Седмици преди черния уикенд се знае, че пистата ще бъде ударена от тайфуна " Фанфон ", който носи със себе си проливни дъждове.

Още в загряващата обиколка Серхио Перес (Форс Индия) и Кими Райконен (Ферари) едвам не се забиват в стената поради влошената видимост и подли условия. Само те си знаят по какъв начин тъкмо съумяват да се доберат до местата си на стартовата решетка.. Точно в 15 часа локално време надпреварата започва зад автомобил за сигурност, само че бива прекъснато по-малко от две обиколки по-късно.

2В 41-ата обиколка Адриан Сутил изхвърча от завой №7 със своя Заубер. Към него незабавно потеглят избавителни екипи с техника и кран, които да отстранят потрошения болид от трасето. В същото време надпреварата продължава единствено при жълти знамена, няма и помен от кола за сигурност. Само обиколка по-късно на безусловно същото място излетява Бианки губи надзор над болида Маруся и се забива челно в задния завършек на крана, който се бори да качи колата на Сутил.

 Подробностите за злополуката на Бианки едвам в този момент - след гибелта му...
Подробностите за злополуката на Бианки едвам в този момент - след гибелта му...

Нова информация по трагичния проблем

ФИА започва разработки и на разнообразни разновидности за цялостна отбрана главите на водачите. Изпробват се най-различни разновидности, а изборът пада върху така наречен " ореол ", който от сегашния сезон е наложителен детайл в дизайна на болидите.. Между 2015-а и 2017-а са извършени многократни проби по време на свободни тренировки, с цел да се доуточни финалната му версия, както и да се проучат няколко други разновидността, които не биват утвърдени. Пред водачи и специалисти се симулират разнообразни версии на произшествия, с цел да се потвърди, че детайлът понижава неведнъж риска от контузии на главата. Катастрофата на Бианки обаче е една от тези, при които " ореолът " не би могъл да помогне по никакъв метод.

Бианки вечно ще живее в паметта на водачите. В събота неговият съотечественик Жан-Ерик Верн посвети своята купа във Формула Е на Бианки. Новата млада вяра на Ферари Шарл Льоклер пък е кръщелник на Жул. В падока можете да видите голям брой стикери, които почитат отишлия си без време гений.

Заради кончината на Бианки ФИА извади от приложимост за безконечни времена спортен номер 17 от приложимост.

 Роднините на Бианки съдят Формула 1
Роднините на Бианки съдят Формула 1

" Ще бъде потърсена отговорност за позволените неточности "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР