Ръководният орган по лека атлетика заяви, че заделя 2,4 милиона

...
Ръководният орган по лека атлетика заяви, че заделя 2,4 милиона
Коментари Харесай

Олимпиада в Париж: 50 000 долара за злато - леката атлетика става първият спорт, предлагащ парични награди на олимпийците

Ръководният орган по лека атлетика съобщи, че заделя 2,4 милиона $, с цел да заплати на златните медалисти в 48 надпревари от програмата на Париж по лека атлетика.

Щафетните тимове ще разделят $50 000 сред своите членове.

Плащанията за сребърните и бронзовите медалисти се възнамерява да стартират от Олимпиадата през 2028 година в Лос Анджелис.

Президентът на Световната атлетика Себастиан Коу сподели: „ Въпреки че е невероятно да се даде пазарна стойност на спечелването на олимпийски орден или на уговорката и фокуса, които са нужни даже за показване на вашата страна на олимпийски игри, мисля, че е значимо да стартираме отнякъде и уверете се, че част от приходите, генерирани от нашите спортисти на Олимпийските игри, се връщат непосредствено на тези, които трансформират Игрите в международен театър, какъвто е. "

Изображение: Лорд Себастиан Коу, президент на IAAF, дава отговор на въпроси от медиите по време на конференция в Монако, ноември 2015 година

Съвременните олимпийски игри възн...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР