Ръководната група на Европейския парламент за Брекзит не смята, че

...
Ръководната група на Европейския парламент за Брекзит не смята, че
Коментари Харесай

Европарламентът не одобрява новото предложение на Джонсън за Брекзит

Ръководната група на Европейския парламент за Брекзит не счита, че предложенията " в последния миг ", показани на 2 октомври, в сегашната им форма, съставляват основа за реализиране на съглашение, за което Европейския парламент би дал своето единодушие.

Според групата предложенията не засягат сериозните проблеми, на които би трябвало да се откри решение при положение, че защитния механизъм (т.нар. backstop) бъде отхвърлен, а точно общата стопанската система на острова, цялостното ценене на Споразумението от Разпети петък, и цялостта на единния пазар на Европейски Съюз.

Въпреки че оставаме разполагаем да разгледаме функционални и съобразени със европейското законодателство решения, предложенията на Обединеното кралство не са задоволителни и доста се отклоняват от взаимните задължения и цели, се споделя в изявелние на групата.

По-специално беше изразено безпокойствие за три аспекта на предложенията:

Първо, предложенията на Обединеното кралство за митниците и тяхната регулация категорично плануват построяването на инфраструктура, надзор и инспекции, само че не дават изясненост къде и по какъв начин това ще бъде осъществено. Всяка форма на надзор и ревизия на и към границата ще значи завършек на безпрепятствената търговия и по този метод ще навреди на общата стопанска система на острова, както и ще сътвори сериозен риск за мирния развой и ще породи опасности и за потребителите, и за бизнеса. Следователно предложенията са в несъгласие с фундаменталните правила и червени линии, гласувани в резолюциите на Парламента. В същото време сходни ограничения на надзор няма да бъдат задоволителни, с цел да подсигуряват отбрана на европейските консуматори и бизнеси във всички случаи, което би оставило Европейски Съюз със сериозен пропуск в единния пазар на Европейски Съюз.

Второ, предложенията биха били създадени в елементи от Европейския съюз и Обединеното кралство, или едностранно от Обединеното кралство, едвам през четиринадесет-месечния временен интервал. Това не дава нужната сигурност, нито извършва правилата в Споразумението за отдръпване. Тази обстановка би изисквала от Европейския парламент да даде своето единодушие без да е осведомен с цялостните му последствия, и без да има никакви гаранции за правното му деяние. Това, съгласно евродепутатите, е недопустимо.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР