Ръководителят на японския автомобилен концерн Нисан Карлос Гон е заплашен

...
Ръководителят на японския автомобилен концерн Нисан Карлос Гон е заплашен
Коментари Харесай

Карлос Гон е заплашен от 10 години затвор

Ръководителят на японския авто тръст " Нисан " Карлос Гон е застрашен от 10 години затвор и санкция от съвсем 89 хиляди $. Това заяви организация " Киодо ".

Арестуваният за укриване на приходи началник на японския авто колос „ Нисан “ Карлос Гон е употребявал пари на компанията, с цел да си купува елитни парцели в чужбина. Това заяви водещият японски бизнес вестник „ Никей “, който се базира на източници от корпорацията.

С тази информация разполага и следствената група на Токийската прокуратура, която води следствието. Според тези данни през 2010 година Гон е основал офшорна компания в Холандия, която е вложила в чужбина. Нейният капитал е бил в размер над 53,3 милиона $ и е бил импортиран изцяло от „ Нисан “.

Фирмата не се е занимавала с капиталова активност, само че е придобила първокласни парцели в Рио де Жанейро и Бейрут. Те са били употребявани безплатно от Карлос Гон. За покупката, издръжката и ремонта на тези парцели „ Нисан “ е платил съвсем 18 млн. $. Детството на Гон е обвързвано с Рио и Бейрут.

Акциите на японския авто тръст „ Нисан “ се сринаха при откриването на борсовата търговия в Токио на фона на абсурда с ареста на Карлос Гон. В първите минути на търговията акциите на „ Нисан “ поевтиняха с 6,25% до 943 йени, което е най-ниският индикатор през тази година.

Токийската прокуратура задържа Гон и члена на Борда на шефовете на компанията Грег Кели по съмнение, че са нарушавали неведнъж японското финансово законодателство. По-конкретно, Гон и Кели се подозират, че съзнателно са занижавали информацията за техните приходи за избягването на заплащането на налози. В интервала от 2011 до 2015 година те са занижили данните за своите приходи с съвсем 50 милиарда йени /около 446,4 милиона $ по настоящия курс/.

От " Нисан " признаха, че повдигнатите обвинявания са верни и дадоха обещание да уволнят Гон и Кели на идното съвещание на Борда на шефовете на корпорацията. То ще се състои на 22 ноември. /ТАСС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР