Ръководителят на външната политика на Европейския съюз Жозеп Борел заяви,

...
Ръководителят на външната политика на Европейския съюз Жозеп Борел заяви,
Коментари Харесай

Борел: Газа беше най-големият затвор на открито, сега е най-голямото гробище под небето

Ръководителят на външната политика на Европейския съюз Жозеп Борел съобщи, че военната акция на Израел в Газа е трансформирала територията в най-голямото " гробище под намерено небе " в света, съобщи Агенция Франс Прес.

" Преди войната Газа беше най-големият затвор навън. Днес тя е най-голямото гробище навън ", съобщи Борел на среща на министрите от Европейски Съюз в Брюксел.

Израел изрично отхвърля да попречва доставките на филантропична помощ за цивилните палестинци

" Това е гробище за десетки хиляди хора, а също и гробище за доста от най-важните правила на филантропичното право ", добави той.

Борел повтори и обвиняването си, че Израел употребява глада като „ оръжие за война “, като не позволява камиони с помощи в Газа.

" Израел предизвика апетит ", сподели той на филантропична конференция.

Оригиналната ария беше неразрешена за „ нарушение на разпоредбите за политически неутралитет “

Най-кръвопролитната война в историята на Газа избухна, откакто на 7 октомври „ Хамас “ предприе невиждана офанзива, вследствие на която в Израел починаха към 1160 души, най-вече цивилни, съгласно израелски данни.

Ислямистките бойци също по този начин взеха към 250 заложници, от които съгласно Израел 130 остават в Газа. За 33-ма от тях се допуска, че са мъртви.

Възможно ли е да се реализира спокойно общуване сред евреите и палестинците?

Израел се зарече да унищожи „ Хамас “ и да освободи пленниците. Страната организира безмилостна бомбардировъчна акция и сухопътна атака, вследствие на която съгласно здравното министерство на Газа са починали минимум 31 726 души, множеството от които дами и деца.

27-те страни членки на Европейски Съюз се затрудняват да намерят обединен отговор на войната в Газа, защото някои от тях твърдо поддържат Израел, а други са по-пропалестински настроени.

Министрите на Европейски Съюз трябваше да обсъдят предложение на Ирландия и Испания за преустановяване на съглашението за съдействие с Израел, само че този ход надали щеше да получи поддръжката на всичките 27 страни.

Очакваше се обаче блокът да реализира единодушие за наказания както против „ Хамас “ за половото принуждение на 7 октомври, по този начин и против нападателните израелски заселници на Западния бряг за нападенията над палестинци.

Англия и Съединените щати към този момент постановиха наказания, ориентирани против дребен брой екстремистки заселници. 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР