Ръководителят на външната политика на Европейския съюз Жозеп Борел призова

...
Ръководителят на външната политика на Европейския съюз Жозеп Борел призова
Коментари Харесай

„Години на пренебрегване и недофинансиране“: Борел с остро изявление към страните от ЕС

Ръководителят на външната политика на Европейския съюз Жозеп Борел прикани страните-членки на Европейски Съюз да поправят „ години на занемаряване и незадоволително финансиране “ на военната подвижност в Европа. Това оповестява Europa Press.

Според дипломата разговорът в този момент би трябвало да се концентрира върху това по какъв начин да се компенсира десетилетията на незадоволително финансиране по въпрос, който излезе на напред във времето след началото на съветската инвазия в Украйна.

„ Днес европейците осъзнаха, че живеят в доста конфронтационен и рисков свят. И с цел да стартираме с прозаични неща, би трябвало да използван това към военната подвижност, където години на занемаряване и липса на финансиране ще бъдат поправени “, сподели Борел.

Той също по този начин означи нуждата от разширение на ученията за военна подвижност. В този смисъл той подчертава върху неналичието на средства, предопределени да обезпечат качествата, структурите и процедурите в Европа за бързо напредване на войски и тежка техника до външните граници на Европейски Съюз и прекосяването на вътрешните граници сред страните членки.

...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР