Ръководителят на Софийската градска прокуратура Емилия Русинова заяви на заседание

...
Ръководителят на Софийската градска прокуратура Емилия Русинова заяви на заседание
Коментари Харесай

Дело срещу Марешки отива в спецпрокуратурата

Ръководителят на Софийската градска прокуратура Емилия Русинова съобщи на съвещание на парламентарната Комисия за наблюдаване на приходните организации и битка със сивата стопанска система и контрабандата, че по време на следствието против зам.-председателя на Народното събрание и водач на партия " Воля " Веселин Марешки са събрани задоволително доказателства за закононарушение, което е от компетентността на Специализираната прокуратура.

Тя посочи, че следва в доста къси периоди делото да бъде изпратено там, с цел да може способената прокуратура да повдигне обвиняване. На Марешки ще се търси наказателна отговорност за това, че в интервала от есента на 2012 година до края на 2015 година във Варна, Добрич, Видин, Плевен и София е заплашил седем притежатели на аптеки с увреждане на имуществото им и други незаконни дейности с тежки последствия за тях.

Целта му е била да ги принуди да трансферират дружествени дялове от ръководените от тях търговски сдружения на компании, благосъстоятелност или следени от него или да прекратят комерсиалната си активност.

Русинова добави, че делото да бъде импортирано в Специализирания съд.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР