Ръководителят на руската частна военна компания Вагнер Евгений Пригожин намекна,

...
Ръководителят на руската частна военна компания Вагнер Евгений Пригожин намекна,
Коментари Харесай

Пригожин призова за край на войната в Украйна

Ръководителят на съветската частна военна компания " Вагнер " Евгений Пригожин загатна, че е най-добре да бъде комплициран завършек на войната в Украйна, съобщи ДПА.

 

В известие, оповестено от пресцентъра на Пригожин в петък и провокирало огромно медийно внимание през уикенда, 61-годишният началник на " Вагнер " написа: " За държавната власт и за обществото през днешния ден е потребно да се постави дебела точка на специфичната военна интервенция ".

 

Въпреки че от началото на войната в Украйна към този момент мина повече от година, Русия продължава да я назовава " специфична военна интервенция ", отбелязва ДПА.

 

" Идеалният вид би бил да бъде разгласен краят на специфичната военна интервенция и да бъде оповестено, че Русия е постигнала всичките си цел - в прочут смисъл ние в действителност ги постигнахме ", се споделя в изказването на Пригожин.

 

Руските сили нахлуха в Украйна през февруари предходната година, само че бяха отблъснати от столицата Киев и от други градове. Въпреки това те управляват огромни територии в Източна и Южна Украйна, както и полуостров Крим, който бе анексиран от Москва още през 2014 година След нахлуването си в Украйна съветските сили съумяха да основат огромен сухопътен кулоар, който свързва Крим с Русия, обобщава обстановката ДПА.

 

" За Русия когато и да е има риск обстановката на фронта да се утежни след началото на контраофанзивата ", съобщи Пригожин, имайки поради предстоящото контранастъпление на украинските сили.

 

Според специалисти контранастъплението може да бъде подхванато през идните седмици.

 

Единствената алтернатива сега е " да се окопаем ", споделя Пригожин.

 

Освен това в изказването си ръководителят на " Вагнер " показва отрицателното си отношение към концепцията за договаряния, които биха довели до отстъпването на територии, които се намират понастоящем под съветски надзор.

 

Източник Българска телеграфна агенция

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!   

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР