Ръководителят на Ред Бул Кристиан Хорнер посочи кой би победил,

...
Ръководителят на Ред Бул Кристиан Хорнер посочи кой би победил,
Коментари Харесай

Силният човек в Ред Бул: При еднакви болиди Макс ще превъзхожда Люис Хамилтън

Ръководителят на Ред Бул Кристиан Хорнер уточни кой би победил, в случай че Макс Верстапен и Люис Хамилтън разполагаха с идентични болиди. Британецът счита, че Макс има по-големи шансове в такава борба. Също по този начин той похвали нидерландеца за невероятното показване, което извлече от колата във финалната фаза от сезон 2021, макар че Мерцедес разполагаха с по-добър пакет.

Според Хорнер Верстапен би превъзхождал Хамилтън, в случай че двамата караха еднакъв автомобил, макар достиженията на британеца. Макс записа 11 победи и 18 качвания на подиума и завоюва купата.

„ Не можете да отречете нищо от достиженията на Люис. Той е един от най-великите състезатели и е най-успешен в статистически проект, само че в случай че сложите Макс и Люис в кола на Мерцедес, няма подозрение в това кой ще победи. Сложете Хамилтън в нашата кола и също нямам подозрения кой ще бъде по-бърз “, разяснява Хорнер.

„ С Макс е допустимо всичко. Не чакахме да сме толкоз конкурентоспособни в Джеда. Въпреки това имахме късмет за победа. Това беше с помощта на Макс. Хората не му отдават заслуженото за метода, по който се състезава “, сподели още той.

Кристиан счита, че всичко това е отразено в метода, по който Верстапен се показва по-силно от своите съотборници. Ръководителят на Ред Бул не има вяра обстановката да е такава при Хамилтън.

„ Често виждахме извънредно дребна разлика сред Валтери [Ботас] и Люис. Същото беше и с Нико Розберг “, добави шефът на Ред Бул.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР