Ръководителят на представителството на Европейската комисия в София Огнян Златев

...
Ръководителят на представителството на Европейската комисия в София Огнян Златев
Коментари Харесай

Огнян Златев оглави представителството на ЕК в Хърватия

Ръководителят на представителството на Европейската комисия в София Огнян Златев е назначен от 1 юли на същия пост в Хърватия.

Хърватия поема председателството на Съвета на Европейски Съюз от 1 януари следващата година.

Еврокомисията отбелязва, че той е висококвалифициран специалист в региона на връзките, с близо 30 години професионален опит. Временно управлението на представителството в София ще бъде поето от заместника на Златев - Христо Христов.

Златев оглави българското посланичество на комисията през 2013 година. Работи за Европейската комисия от 2011 година като шеф на отдел „ Комуникации “ в Генерална дирекция „ Трудова претовареност, обществени въпроси и приобщаване “. Той има забележителен опит в областта на връзките, развиването на медиите и ръководството на неправителствени организации. Преди да постъпи в Европейска комисия, е бил член на управителния съвет на Българска национална телевизия. През 1998 година основава и ръководи неправителствената организация Център за развиване на медиите в България, която сполучливо се развива през годините и основава контакти освен с българските публицисти в страната, само че и взе участие на районно ниво в разнообразни мрежи, които са се основали на Балканите. Като екперт е работил за ЮНЕСКО.

Председател е и на Мрежата за професионализиране на медиите в Югоизточна Европа. Сред другите длъжности, които е заемал, са шеф на Информационния център на Институт „ Отворено общество “ в София, началник на Центъра на Би Би Си в България и чиновник по продан на експерти в Британския съвет в България.

Освен това е бил и представител на ОССЕ по тематики като саморегулация в медиите, независимост на печата в страни в преход, като страните в Централна Азия, Кавказкия район, Близкия Изток. Работил е и за Световната банка.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР