Ръководителят на полуостров Крим Сергей Аксьонов отхвърля като напълно недопустимо

...
Ръководителят на полуостров Крим Сергей Аксьонов отхвърля като напълно недопустимо
Коментари Харесай

В Крим обявиха Хелоуин за антипразник

Ръководителят на полуостров Крим Сергей Аксьонов отхвърля като изцяло неприемливо честването на Хелоуин в учебните заведения и изиска от образователните заведения да не го означават, съобщи ТАСС.
„ Недопустимо е да се провеждат сходни сборища в образователните заведения, в това число и като „ частна инициатива”. Официална възбрана няма, само че има морална отговорност, има публично мнение”, написа в обществената мрежа Фейсбук Аксьонов.
Той счита Хелоуин за „ антипразник” , който „ опонира на обичайните полезности на народите на Крим и Русия и той трови духовната, културната и нравствената атмосфера на полуострова”.
Аксьонов упорства частни структури да не се пробват да печелят от празника в прорез с ползите на обществото.
напомня, че историята на Хелоуин е обвързвана с традициите на античните келти. Смята се, че в Америка празникът е пренесен от ирландски емигранти. През втората половина на 20. век той се популяризира от Северна Америка в англоезичните страни и в Централна Европа.
В основата на Хелоуин е поверието, че в навечерието на Деня на Вси светии мъртвите се връщат в домовете си и би трябвало да бъдат посрещнати уместно.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР