Ръководителят на отдел Вирусология в Националния център по заразни и

...
Ръководителят на отдел Вирусология в Националния център по заразни и
Коментари Харесай

Гломб: Няма грип в България, но COVID-19 сее смърт

Ръководителят на отдел " Вирусология " в Националния център по заразни и паразитни заболявания (НЦЗПБ) доцент Любомира Николаева-Гломб съобщи, че българският модел за справяне с ковид е висока заболеваемост, която ще води и до висок летален край. В Европа тестването е в ход, учениците над 12-годишна възраст са имунизирани, тествани са два пъти седмично, тъй че без значение от имунизираните, немските управляващи да вземем за пример си ги тестват, посочи тя пред Българска национална телевизия.

По думите ѝ, тестването на учениците и ваксинирането са противопожарни ограничения. Доц. Гломб към момента няма информация коя компания е спечелила доставката на щадящите проби, само че е уверена, че в случай че всичко това се съблюдава, би могло да свърши работа. Няма безусловно нищо нездравословно в щадящите проби за децата, като експертите от Националния център по заразни и паразитни заболявания оферират да се включат на доброволни начала и да оказват помощ на учителите за тестванията, сподели ръководителят на отдел " Вирусология " в НЦЗПБ.

" За момента няма тест, който да каже дали антителата са обезвреждащи и индивидът, който ги има, е в доста дребен риск да съобщи инфекцията. Нито една страна не е възприела теста за антитела като достоверен ", акцентира тя.

Тя изясни, че зеленият документ възобновяване естественото пътешестване и напредване на всички места из света. Доц. Гломб не може да разбере за какво хората се тормозят, в случай, че има доста ваксини, следят се резултатите от имунизациите, разказват се нежеланите реакции, ъпдейтва се и това, което се вижда, че нежеланите реакции от имунизациите са малко.

Доц. Любомира Николаева-Гломб посочи, че имунизираният човек може да се болести, само че неговата инфекциозност е в пъти по-малка от тази на другите, които не са имунизирани. Ваксинирането избавя обществото като цяло да продължи работата и да продължат учениците да вървят на учебно заведение, сподели Любомира Николаева.

Доц. Гломб не вижда за какво толкоз доста хората се тормозят от имунизацията. Всяка ваксина желае няколко дози, против ковид има малотраен имунитет, уточни тя, добавяйки, че когато е малотраен имунитетът би трябвало да се подклажда и да бъде държан безсънен - посредством реваксинация.

" Сега вирусът танцува измежду нас, тъй като среща податливи хора против него ", сподели доцент Гломб, която е уверена, че когато има повече неимунизирани, в сравнение с имунизирани, на вируса ще му е надалеч по-трудно. Най-разпространеният вид на ковид в България е Делта разновидността. Не бива да се тормозим от това, а че имаме доста огромен брой новозаразени, което значи, че вирусът се усеща добре измежду нас, предизвести експертът.

Тя уточни, че Делта разновидността демонстрира, че бързо се популяризира, рисков е и е много по-заразен. Доц. Гломб увери, че към момента няма грип в страната ни, като тя се надява да няма грипна вълна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР