Ръководителят на отбора на Хонда в MotoGP Алберто Пудж потвърди,

...
Ръководителят на отбора на Хонда в MotoGP Алберто Пудж потвърди,
Коментари Харесай

Хонда привлече бившия технически директор на Сузуки

Ръководителят на тима на Хонда в MotoGP Алберто Пудж удостовери, че японският производител е привлякал в своите редици някогашния механически шеф на Сузуки Кен Каваучи. В Хонда Каваучи ще заеме мястото на Такео Йокояма и още веднъж ще оглави техническия отдел на отбора. Каваучи минава в Хонда след отдръпването на Сузуки от MotoGP в края на 2022 година.

Самият Йокояма ще заема нова позиция във фабриката на Хонда в Токио. Японецът управлява техническия отдел на Хонда през последните пет години, в които японският производител стартира да изостава от челото на класирането в кралския клас.
 Марк Маркес: Вярвам на Хонда на 100% Марк Маркес: Вярвам на Хонда на 100%
Пудж също по този начин удостовери и слуховете за промени в ръководителите на екипите на обособените състезатели, които се вършат след теста във Валенсия в края на ноември. Новото попълнение на заводския екип на Хонда Жоан Мир ще работи с Джакомо Гуидоти, който до в този момент работеше с Такааки Накагами в ЛСР Хонда.
 Хонда реструктурира техническия си екип в MotoGP Хонда реструктурира техническия си екип в MotoGP
Екипът на японеца пък ще бъде управителен от някогашния играч в дребните класове Клаус Нолес, който през последните три години бе част от тестовия тим на Хонда. Двамата към този момент работеха дружно по-време на Гран При на Валенсия, когато Гуидоти отсъстваше след рухване с колело.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР