Ръководителят на Националната администрация за ядрена сигурност на Министерството на

...
Ръководителят на Националната администрация за ядрена сигурност на Министерството на
Коментари Харесай

САЩ готови да се върнат към диалога с Русия за контрол на въоръженията

Ръководителят на Националната администрация за нуклеарна сигурност на Министерството на енергетиката на Съединени американски щати Джил Хруби /на снимката/ разгласи, че Съединените щати биха желали да се върнат към " същински полемики и договаряния " с Русия за надзор на въоръженията.

„ Знаем, че режимът за надзор на въоръженията не е в най-хубаво положение. Знаем, че стратегическата непоклатимост не е там, където бихме желали да бъде. Бихме желали да се върнем към същинските полемики по отношение на контрола на оръжията. Бихме желали да се върнем към разговора по въпросите на стратегическата сигурност “, сподели Хруби в изявление за Асоциацията за надзор на въоръженията. В същото време американският чиновник обърна внимание на обстоятелството, че сега „ липсва положителна атмосфера за същински разговор с Москва по тези тематики “.

Властите в Съединени американски щати неотдавна направиха редица оферти на Русия за взаимоотношение и разговор в региона на намаляването на нуклеарните опасности и контрола на въоръженията. Освен всичко друго, те показаха подготвеност да поканят съветски наблюдаващи за подкритични проби на своите нуклеарни уреди, както и да обсъдят рамката на споразуменията за интервала след 2026 година, когато изтича двустранният Договор за стратегическите настъпателни оръжия. Руското министерство на външните работи отговори, като споделя, че актуалната обстановка в двустранните връзки сред Русия и Съединените щати „ не е удобна за разговор по толкоз чувствителни въпроси “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР