Ръководителят на надзорния съвет на енергийната компания Центренерго Андрей Гота

...
Ръководителят на надзорния съвет на енергийната компания Центренерго Андрей Гота
Коментари Харесай

Русия унищожи най-голямата ТЕЦ в района на Киев, няма жертви сред служителите

Ръководителят на надзорния съвет на енергийната компания " Центренерго " Андрей Гота сподели пред организация Интерфакс-Украйна, че вследствие на съветския удар е била изцяло разрушена триполската топлоелектрическа централа, най-голямата в Киевска област, написа съветската работа на " Би Би Си ".

Според Гота " всички чиновници, които са били на промяна по време на обстрела, са живи ". Гота сподели, че ударите са предизвикали огромен пожар в турбинния завод, с който противопожарните служби сега се борят.

Както заяви организация Interfax-Ukraine, " Центренерго " към този момент е изгубила всичките си 100% от потенциала си за произвеждане на електрическа енергия: на 22 март тази година съветска офанзива изцяло унищожи топлоелектрическата централа Змиевска в региона на Харков, а на 25 юли 2022 година те окупираха Углегорската Топлоелектрическа централа в региона на Донецка област.

Ръководителят на регионалната администрация на Киев Руслан Кравченко написа в Telegram, че пожарът в " едно от енергийните уреди на района " е отчасти сподавен.

Според Кравченко енергетиците са успяли бързо да възстановят мрежата, тъй че жителите на района не престават да получават електричество. Възстановено е и водоподаването.

Атаката против Триполската Топлоелектрическа централа беше обявена по-рано от украински медии. Кметът на близкия град Украинка прикани жителите да затворят прозорците си поради пожара.

На уеб страницата на " Центренерго " се споделя, че строителството на Триполската топлоелектрическа централа е почнало през 1967 година, а последният й енергиен блок е пуснат в употреба през 1972 година

Триполската топлоелектрическа централа доставя електрическа енергия на Киевска, Черкаска и Житомирска области. Станцията разполагаше с четири прахообразни и два газови и нефтени енергоблока с мощ от 300 MW всеки.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР