Ръководителят на Комисията по европейските въпроси на Бундестага Антон Хофрайтер

...
Ръководителят на Комисията по европейските въпроси на Бундестага Антон Хофрайтер
Коментари Харесай

Бундестагът изправен пред криза с приемането на новия бюджет за 2024 г.

Ръководителят на Комисията по европейските въпроси на Бундестага Антон Хофрайтер от Партията на Зелените, разгласи нуждата от предприемане на незабавни ограничения за реализиране на единодушие по федералния бюджет за 2024 г. „ Необходимо е да се разгласи изключително състояние по бюджетните въпроси за 2024 година “, означи той в изявление за списание Der Spiegel. Като причина за сходна стъпка политикът уточни съветската инвазия в Украйна.

Управляващата сега разисква какъв брой пари може да похарчи федералното държавно управление през идната година. Вицеканцлерът, министър по икономическите въпроси и опазването на климата Робърт Хабек анулира пътуването си до 28-ата Конференция на страните по Рамковата спогодба на Организация на обединените нации за изменението на климата в Дубай, планувана за понеделник вечерта, по искане на канцлера Олаф Шолц заради бюджетна рецесия.

Германският министър на финансите Кристиан Линднер сподели по-рано, че немското държавно управление би трябвало да откри 17 милиарда евро, с цел да затвори „ дупката “ в държавния бюджет за 2024 г.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР