Ръководителят на Федералната служба по околна среда на Германия Дирк

...
Ръководителят на Федералната служба по околна среда на Германия Дирк
Коментари Харесай

В Германия предлагат повишаване цените на горивата за постигане на климатичните цели

Ръководителят на Федералната работа по околна среда на Германия Дирк Меснер счита, че би трябвало да се подхващат по-решителни ограничения за реализиране на задачите в региона на климата в транспортния бранш, в това число повишение на цените на горивата и унищожаване на данъчни облекчения за потреблението на персонален превоз за пътешестване до и от работа, оповестява ДПА.

" Транспортният бранш върви в неверна посока , когато става въпрос за запазване на климата ", изяснява Меснер. " Без големи старания там няма да има нищо общо със отбраната на климата. "

В транспортния бранш , съгласно него, са нужни доста по-ефективни ограничения . " Дори сега цените на горивата да са доста високи, цените на бензина и дизеловото гориво не споделят екологичната истина ".
 Бензиностанциите в Китай вкарват квоти за зареждане на фона на дефицит на гориво
Бензиностанциите в Китай вкарват квоти за зареждане на фона на дефицит на гориво

Настоящата международна енергийна рецесия демонстрира заплахите от прекомерно бързо прекосяване към възобновими източници

" От позиция на климата и околната среда има смисъл да продължим да покачваме цената на въглерода ", сподели Меснер.

В същото време той разясни, че е изцяло допустимо да се направи това по обществено допустим метод , по-специално, " в случай че страната употребява спомагателните доходи от ценообразуването на CO2, с цел да понижи доста таксата за възобновима сила и в това време да насърчи екологично положителни технологии за задвижване. "

Транспортният бранш е единственият бранш в Германия, който не е понижил излъчванията на парникови газове от 1990 година " По-лошото е, че ние също по този начин явно няма да реализираме задачите, които си слагаме в закона за отбрана на климата до 2030 година в транспортния бранш, в случай че не създадем огромни промени ", заключи Меснер.
 Байдън оказва помощ на климата с възобновима и нуклеарна сила, и с дребни модулни реактори
Байдън оказва помощ на климата с възобновима и нуклеарна сила, и с дребни модулни реактори

Съединени американски щати и Румъния стартират създаване на първа по рода си АЕЦ с дребен модулен реактор в Румъния

В този подтекст се предлага да вземем за пример поетапно унищожаване на облекченията за дизелово гориво от 2023 година - до момента дизелът се полза с по-малко налози от бензина .

Освен това данъчните дотации за служебни транспортни средства би трябвало да бъдат отстранени последователно от 2022 година От 2027 година би трябвало да се отстрани данъчното облкчение за прилагане на персонален автомобил за пътешестване до и от работа.

Властите също по този начин поддържат доста разширение на локалния публичен превоз, колоезденето, пешеходния и железопътния превоз посредством в допълнение финансиране.

" Грийнпийс " приканва Европа да употребява влакове, а не къси полети

Правителствата на Европейски Съюз да предизвикват повече пътуването с влакове, изключително нощни влакове
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР