Ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск е убеден, че по-добре

...
Ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск е убеден, че по-добре
Коментари Харесай

ЕС предпочита да не се меси в ситуацията между САЩ и Иран

Ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск е уверен, че " по-добре е да не се намесваме в обстановката сред Съединени американски щати и Иран ". Това съобщи ръководителят на Европейския съвет на заключителната конференция на срещата на върха на Европейски Съюз, на която не е обсъждана вероятността от американско нахлуване против Иран, оповестява ТАСС.

" Убеден съм, че от време на време е по-добре да не се намесваме в обстановката. Много от най-големите проблеми в международната история са породени от прекомерно дейни политици , а не от прекомерно пасивни ", разяснява Туск, отговаряйки на въпроса за какво държавните глави в Европейски Съюз не са обсъждали нито в четвъртък вечерта, нито в петък опцията Съединени американски щати да атакуван Иран.

" Р азбира се, ние следим обстановката от близко и сме доста загрижени за протичащото се (в Оманския залив), само че, прагматично, няма смисъл от специфични изказвания на Европейски Съюз по този въпрос . Убеден съм, че нашата позиция е виновна ", добавя Туск.
 Тръмп одобрил удари против Иран, само че в последния миг дал отбой
Тръмп одобрил удари против Иран, само че в последния миг дал отбой

Съединени американски щати забрани всички полети над Иран
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР