Ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен пристигна в

...
Ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен пристигна в
Коментари Харесай

Урсула фон дер Лайен: Украйна се бори за идеалите, които са в основата на Деня на Европа

Ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен дойде в Киев . Тя пътува до украинската столица с нощен трен от Полша, оповестява съветската работа на Би Би Си.

На 9 май множеството европейски страни - денят на единството и мира на континента.

" Хубаво е да се върна в Киев, където значими за нас полезности се отстояват всеки ден. Това е вярното място за празнуване на Деня на Европа ", написа тя в " Туитър ".

Президентът на Украйна Володимир Зеленски и ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен по-късно дадоха взаимна конференция, на която Фон дер Лайен нарече Украйна " туптящото сърце на европейските полезности ".

We continue to do everything in our power to erode Putin’s war machine and his revenues.
proposed an 11th package of sanctions.

The focus is now on cracking down on circumvention, together with our international partners ↓
— Ursula von der Leyen (@vonderleyen)
Според нея Украйна през днешния ден е най-подходящото място за отбелязване на деня на европейското единение и мир, преосмисляне на уроците от историята и ориентиране към по-добро бъдеще.

Тя напомни, че Украйна се бори за идеалите, които са в основата на Деня на Европа , отбелязван на континента на 9 май.

" Путин и неговият режим унищожиха тези полезности (в тяхната страна) и в този момент се пробват да ги унищожат в Украйна ", сподели Урсула фон дер Лайен, припомняйки, че доста съветски окупатори на украински райони са скорошни пандизчии.

Но съгласно нея агресорът към този момент е претърпял трагично проваляне и Украйна може да разчита на помощ от Европа при нужда.

Тя увери, че Европа прави всичко допустимо да унищожи военната машина на Путин и облагодетелстваните от нея. Един от главните механизми за това съгласно нея са антируските наказания, които ще стават още по-строги.
 Олаф Шолц: Европейски Съюз стяга спазването на глобите против Русия
Олаф Шолц: Европейски Съюз стяга спазването на глобите против Русия

Той избегна въпроса за наказания против китайски компании, доставящи елементи за оръжия на Русия

Един от публицистите попита ръководителя на европейската дипломация по какъв начин Украйна напредва към присъединение към Европейски Съюз. За задачата страната би трябвало да извърши седем промени, сложени от Европейския съюз като изискване за приемане на страната в блока.

" Впечатляващо е, че макар пълномащабната война Украйна неуморно и доста интензивно работи по осъществяването на тези седем стъпки. Вече е направено доста, само че работата продължава ", сподели Урсула фон дер Лайен.

Посещението на Фон дер Лайен в Киев на фона на военния церемониал в Москва има за цел да показва още един път европейската взаимност с Украйна, считат специалисти.

Ден по-рано президентът на Украйна Володимир Зеленски внесе във Върховната рада законопроект, който публично афишира 8 май за Ден на паметта и успеха над хитлеристка Германия, а 9 май, когато Русия чества Деня на успеха, ще стане. От Народното събрание обявиха, че са подготвени да одобряват документа в интензивен режим.
 За Захарова Зеленски е Юда, откакто няма да празнува на 9 май Ден на успеха
За Захарова Зеленски е Юда, откакто няма да празнува на 9 май Ден на успеха

Зеленски подписа декрет на 9 май в Украйна да се празнува Деня на Европа
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР