Ръководителят на Чеченската република Рамзан Кадиров разпореди на силовите структури

...
Ръководителят на Чеченската република Рамзан Кадиров разпореди на силовите структури
Коментари Харесай

Рамзан Кадиров: При неподчинение размирниците да бъдат разстрелвани на място

Ръководителят на Чеченската република Рамзан Кадиров разпореди на силовите структури да пресичат безмилостно всеки опит за всеобщи вълнения, предаваТАСС. Във видео послание в своя Телеграм канал той разгласи, че е издал съответната заповед.

" Ако у нас даже един човек излезе да основава несанкционирани вълнения, да бъде арестуван и затворен. Или дайте три предупредителни изстрела във въздуха и по-късно, в случай че не извършва условията на закона - четвъртият да е в челото. Повече няма да излязат. Това е моята заповед ", обърна се Кадиров на чеченски език към представителите на Министерство на вътрешните работи и Росгвардия на заседание в постройката на държавното управление.

Масовите вълнения в дагестанската столица Махачкала избухнаха на 29 октомври поради клюки, че е кацнал аероплан с евреи-бежанци от Тел Авив. Няколкостотин души (96% от популацията на републиката са мюсюлмани) нападнаха постройката на летището и излязоха на пистата, а по-късно бяха изтласкани от закъснялата полиция и частите на ОМОН.

По последни данни са потърпевши над 20 души и от двете страни, а един от ранените 8 служители на реда е умрял в болница. Задържани са над 80 души, разпознати са над 150 дейни подстрекатели на безредиците. Властите в Дагестан и религиозните водачи осъдиха протеста. А в украинските и западните медии се появяват известия за напрежение в целия Северен Кавказ, обитаем най-вече с мюсюлмани.

Президентът Владимир Путин упрекна Съединени американски щати и Запада, че са работили посредством агентурата си в Украйна, с цел да подстрекават и разпалват междунационални вражди и антиеврейски настроения в съветското общество на фона на протичащото се в Близкия изток.

В допълнение Рамзан Кадиров предложи на участниците в безредиците в Дагестан, които желаят " кавга с врага ", да се причислят към чеченските елементи на бойното поле в Украйна.

" Ако с толкоз плам и предпочитание желаете да се разправите с врага, аз ви поздравявам! Но това би трябвало да бъде направлявано в вярното русло - против Украйна. Там са същинските сатанисти и фашисти, подкрепящи убийствата на палестинци ", написа чеченският водач в Телеграм.

Той посъветва младежите да се поучават с по-възрастните, с цел да не стават жертва на операции.

" Обръщам се към младежите - мислете, преди да извършине нещо сходно. Не се превръщайте в обезумяла навалица. Спонтанните действия не водят до положително. Съветвайте се с възрастните ", сподели още чеченският водач.

Той благодари на президента Владимир Путин за " ясната, премерена и мъдра позиция " във връзка безредиците в Дагестан.

Източник: Епицентър.бг

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР