Ръководителят на Чеченската република Рамзан Кадиров разпореди на силовите структури

...
Ръководителят на Чеченската република Рамзан Кадиров разпореди на силовите структури
Коментари Харесай

Кадиров разпореди при неподчинение размирниците да бъдат разстрелвани на място

Ръководителят на Чеченската република Рамзан Кадиров разпореди на силовите структури да пресичат безмилостно всеки опит за всеобщи вълнения, оповестява ТАСС. Във видео послание в своя Телеграм канал той разгласи, че е издал съответната заповед.

" Ако у нас даже един човек излезе да основава несанкционирани вълнения, да бъде арестуван и затворен. Или дайте три предупредителни изстрела във въздуха и по-късно, в случай че не извършва условията на закона - четвъртият да е в челото. Повече няма да излязат. Това е моята заповед ", обърна се Кадиров на чеченски език към представителите на Министерство на вътрешните работи и Росгвардия на заседание в постройката на държавното управление.

Масовите вълнения в дагестанската столица Махачкала избухнаха на 29 октомври поради клюки, че е кацнал аероплан с евреи-бежанци от Тел Авив. Няколкостотин души (96% от популацията на републиката са мюсюлмани) нападнаха постройката на летището и излязоха на пистата, а по-късно бяха изтласкани от закъснялата полиция и частите на ОМОН.

По последни данни са потърпевши над 20 души и от двете страни, а един от ранените 8 служители на реда е умрял в болница. Задържани са над 80 души, разпознати са над 150 дейни подстрекатели на безредиците. Властите в Дагестан и религиозните водачи осъдиха протеста. А в украинските и западните медии се появяват известия за напрежение в целия Северен Кавказ, обитаем най-вече с мюсюлмани.

Президентът Владимир Путин упрекна Съединени американски щати и Запада, че са работили посредством агентурата си в Украйна, с цел да подстрекават и разпалват междунационални вражди и антиеврейски настроения в съветското общество на фона на протичащото се в Близкия изток.

В допълнение Рамзан Кадиров предложи на участниците в безредиците в Дагестан, които желаят " кавга с врага ", да се причислят към чеченските елементи на бойното поле в Украйна.

" Ако с толкоз плам и предпочитание желаете да се разправите с врага, аз ви поздравявам! Но това би трябвало да бъде направлявано в вярното русло - против Украйна. Там са същинските сатанисти и фашисти, подкрепящи убийствата на палестинци ", написа Кадиров в Телеграм.

Той посъветва младежите да се поучават с по-възрастните, с цел да не стават жертва на операции.

" Обръщам се към младежите - мислете, преди да извършине нещо сходно. Не се превръщайте в обезумяла навалица. Спонтанните действия не водят до положително. Съветвайте се с възрастните ", добави чеченският водач.

Той лагодари на президента Владимир Путин за " ясната, премерена и мъдра позиция " във връзка безредиците в Дагестан.

Превод и редакция: ни

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР