Ръководителят на частната военна компания Вагнер се появи в кулоарите

...
Ръководителят на частната военна компания Вагнер се появи в кулоарите
Коментари Харесай

Пригожин се завърна в Русия

Ръководителят на частната военна компания " Вагнер " се появи в коридорите на срещата на високо ниво " Русия-Африка " в Санкт Петербург, месец след протеста му против военното управление в Москва, оповестиха съветски източници, представени от ДПА.

Началникът на съветския културен център в Централноафриканската република (ЦАР) Дмитрий Сити разгласява през днешния ден фотография във Facebook, на която Пригожин беседва с посланика на африканската страна в Санкт Петербург.

Според обявата Пригожин е останал в родния си град Санкт Петербург даже след късия протест на 24 юни. Руският президент Владимир Путин взе участие в срещата с африканските водачи, която ще продължи до на следващия ден.

Началникът на " Вагнер " за момента не е дал изказване, а фотографията бе неведнъж споделена в обществените мрежи, в това число в канали, близки до " Вагнер ". Местните медии обаче оповестиха, че Пригожин се е срещнал с посланика на ЦАР и е провел срещата в своя хотел " Трезини ", а не в самия " Експофорум ", където се организира срещата на върха.

Силите на Пригожин са ситуирани в доста африкански страни и неотдавна армията му бе преместена в лагер в Беларус, с цел да съставлява съветските ползи там в допълнение към личните си бизнес ползи, осведоми Българска телеграфна агенция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР